Karting • Chrono

Karttopper Quinn Winkel begint seizoen met winst in koningsklasse tijdens eerste ronde NK! "Heerlijk begin"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 maart 2023 01:33

BERGHEM - Elk seizoen opnieuw één van de smaakmakers in de koningsklasse van het Nederlandse karten, legde Quinn Winkel afgelopen weekeinde een stevige basis onder zijn gedroomde nationale titel. De 22-jarige coureur uit Beneden Leeuwen snelde zondag op het circuit van Berghem naar de overwinning tijdens de eerste ronde van het NK in de KZ2-klasse.

Quinn Winkel


Zijn luide kreet toen hij net uit zijn kart was gestapt, zei veel over de opluchting en tevredenheid over zijn overwinning op het Brabantse circuit. Beter had de coureur van topteam SP Motorsport zijn seizoen niet kunnen beginnen. “Dat is een heerlijk begin van het NK”, was Quinns logische reactie. “Ik heb wel echt even zitten schreeuwen. Dat was wel even mooi, ja. Ik heb er hard voor moeten knokken. Heel de dag verliep moeizaam.

Dat kwam mede door de natte omstandigheden in Berghem, bekende hij. “In de regen ben ik niet op mijn best. Het was in het begin een beetje lastig. Zevende in de kwalificatie was gewoon niet goed genoeg. Ik denk dat het kwam door een te lage bandenspanning. En ook door mezelf. Ik kreeg het er niet uit. Dat was gewoon echt niet goed.”

In de prefinale reed hij ‘wel serieus een klap beter’, oordeelde Quinn. “In de regen reed ik van zeven naar drie. Aan het begin van de wedstrijd in het gedrang reed ik wel mijn kart krom. Ik moest daarna echt wel even vechten, maar ik heb hem mooi op drie binnengebracht.” En dus mocht hij de finale starten vanaf de derde plaats. “Dat was helaas wel op het natte gedeelte van de baan. Dat is eigenlijk niet wat je wil. Maar mijn start was gelukkig goed.”

Quinn Winkel


“Ik ben uit het gedrang gebleven en als derde de eerste ronde doorgekomen. In de tweede of derde ronde heb ik de nummer twee kunnen pakken. Toen begon ik een beetje aan te dringen bij mijn teammaat Coen (Doorn, red.). Die lag toen op één. Ik maakte een klein foutje en verloor weer wat tijd. Op een gegeven moment kon ik Coen vrij makkelijk op het achterste stuk van de baan erlangs zetten en de leiding overnemen. Vanaf dat moment was het smooth sailing tot het einde. Geen foutjes maken, clean rijden, banden in leven houden. Dat is goed gelukt, denk ik.”

Nu de kop van het seizoen is, kan Quinn, die onlangs met een vriend een nieuw bedrijf QC-Detailing opstartte, zijn ambitie vol vertrouwen uitspreken: “Het doel is dit jaar kampioen worden. We kwamen hier met de verwachting naartoe dat we moesten winnen. Na de vrijdag en zaterdag leek dat dat eigenlijk niet tot de mogelijkheden horen omdat we de afstelling van de kart nog niet goed voor elkaar hadden en nu staan we toch eerste in het kampioenschap!”

Bovendien was het perspectief voor het vervolg van de titelstrijd goed: “Ik heb echt goede punten gepakt met een derde en eerste plek. De ene concurrent is uitgevallen, de andere wat verder naar achteren gefinisht. We staan er serieus goed voor nu. Dus ik hoop dat we dit kunnen vasthouden, en dan wie weet kunnen we aan het eind van het seizoen de titel wel mee naar huis kunnen nemen!”Quinn Winkel heeft samen met vriend Cas van Kaauwen QC-Detailing opgericht. Door de werkzaamheden die de onderneming vereist, rijdt Quinn komend seizoen alleen nog maar in het NK van Chrono Karting en laat hij de DKM achter zich liggen. “We zijn net een bedrijf begonnen in het high-end detailen, het fabrieksnieuw maken van auto’s. We maken de auto’s die bij ons binnenkomen helemaal als nieuw, zowel interieur als exterieur inclusief alles onder de motorkap. We lopen alle onderdelen langs en zorgen dat nergens nog een krasje te vinden is. Het maakt niet uit hoe oud de auto is, of dat de auto een ton kost of vijfduizend euro, alle auto’s brengen we terug in de originele staat.” Naast het detailen, polijsten, reinigen en coaten van auto’s is het bij QC-Detailing ook mogelijk om een auto te kopen: “Als klanten een bepaalde auto willen hebben, dan gaan we de auto gewoon zoeken. We zorgen dat ze de auto dan krijgen, we importeren de auto dan en zorgen we ervoor dat de klanten de auto’s zonder al te veel moeite zo goed als nieuw kunnen krijgen.” Uw auto weer als nieuw hebben? Bezoek dan eens de website QC Detailing van Quinn Winkel en Cas Kraauwen!

Quinn Winkel bedankt Stan Pex, SP Motorsport, zijn nieuwe monteur Gert Jager, Sander Dekkers voor de motoren en zijn ouders.

Quinn Winkel wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Riwi Plafonds en Wanden
CMI
Impro Bouw
Van de Pol
Alphega Apotheken
Krechting Installaties en Dakwerken
Frank Roelofs Fysiotherapie
Dalhem Ribba Europe

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS