Karting • Chrono

Quinn Winkel sluit succesvol NK in koningsklasse af met knappe prestatie: P2! "

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2022 09:45

GENK – De tweede plaats in de finale in Genk en de derde plaats in het eindklassement in de koningsklasse van het Nederlands kampioenschap karten: Quinn Winkel kon terugblikken op een uitstekend weekeinde én seizoen. De 21-jarige coureur uit Beneden-Leeuwen deed het hele jaar mee om de overwinning in het NK.

Quinn Winkel

“Het seizoen begon super voor mij met een overwinning in Berghem”, blikte Quinn terug. “Coen (Doorn, de uiteindelijke kampioen, red.) had daarna best wel wat pech. Zo heb ik mijn leiding kunnen vasthouden. Tot de NK-ronde in Kerpen stond ik op één.”

Helaas voor Quinn viel hij op het Duitse circuit uit in de prefinale. “Dat was een omslagpunt. Coen won daar alles. Maar daarna, tijdens de tweede keer in Berghem, zat ik er weer goed bij en werd ik tweede.” Toch had Quinn het gevoel dat er dit seizoen meer in had gezeten. Want de strijd vooraan was het hele seizoen close geweest.

“Ik had zondag kampioen kunnen worden als Jeffrey en Coen allebei zouden uitvallen. Maar dan had ik wel allebei de races moeten winnen.” Dat Coen uiteindelijk de titel greep, daar kon hij prima mee leven. De twee zijn teamgenoten bij topteam SP Motorsport en kunnen prima met elkaar overweg. “Coen en ik hebben heel veel respect voor elkaar. We spreken met elkaar af wat we doen en als de één niet voor de winst kan gaan en de ander wel dan helpen we elkaar. Het merendeel van de wedstrijden hebben we op één en twee gelegen. We waren allebei echt snel.”

In eerste instantie kwam Quinn in de finale als derde over de finish, maar door een ingeklikte bumper van Joey Hanssen kreeg die vijf seconden tijdstraf en werd Quinn toch nog tweede. “Zijn we toch weer één en twee dit NK”, sprak hij triomfantelijk. “Dat laat wel zien dat we bij SP het materiaal goed voor elkaar hebben. Het hele seizoen staat SP op het podium. Of met Coen of met mij of met allebei.”

Quinn Winkel

Hoewel Quinn dus het gevoel had dat hij misschien nog meer uit het seizoen had kunnen halen, concludeerde hij tegelijkertijd dat zijn derde seizoen in de KZ2 zijn beste is. “Dit jaar ben ik in alle wedstrijden in de top vier gefinisht op die uitvalbeurt in Kerpen na. Ik ben heel constant geweest, zat er altijd vooraan bij. Vorig jaar was ook heel goed. Toen heb ik ook een wedstrijd gewonnen, maar toen had ik maar twee podiums.”

Ook dit weekeinde bevestigde hij zijn status als toprijder. Hij begon het weekeinde uitstekend. “Vrijdag en zaterdag hoorde ik: je bent echt de snelste. Maar om dan net de pole te missen, dat drukt je zelfvertrouwen even de kop in. Gelukkig maakte ik in beide races een goede start en ze als vierde en tweede afgesloten. Daar kan ik op zich wel tevreden mee zijn. Ik denk dat dit het maximaal haalbare was.”

Hij dankt zijn goede seizoen mede aan zijn ervaren monteur Jeroen Kramp, die de kart goed afstelt en het team van SP Motorsport. “Ik leer heel veel dingen bij Stan (Pex, teammanager, red.). Hij heeft me geleerd wat ik nog fout doe. Ik denk dat je altijd wel kunt verbeteren, zelfs als je wint met tien seconden voorsprong. Ik hoopt volgend jaar hetzelfde te kunnen doen als wat Coen heeft gedaan dit jaar. Het Kart Republic-frame is perfect. Wanneer het wat kouder wordt kan ik er heel goed mee overweg. Ik begrijp het chassis steeds beter. Ik moet vooruitkijken naar volgend seizoen en nog een stapje hoger gaan!”

Quinn Winkel wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Riwi Plafonds en Wanden
CMI
Impro Bouw
Van de Pol
Alphega Apotheken
Krechting Installaties en Dakwerken
Frank Roelofs Fysiotherapie
Dalhem Ribba Europe

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS