Karting • GK4 Kartseries

Karttopper Giel Huntink flikt het weer: tweevoudig kampioen; en nu naar de IAME X30 Junioren!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 januari 2023 03:15

HUIZEN – Hij flikte het afgelopen seizoen voor de tweede keer op rij: kampioen worden in de Honda 9PK-klasse van de GK4 Kart Series. En dus stond Giel Huntink, die uitkomt voor het ambitieuze team van JD-Kartsports van Jeffrey van Diggele zondag weer glunderend op het podium in Huizen tijdens de jaarlijkse kampioenenhuldiging.

Giel Huntink kampioen hier met links zijn ouders en rechts teambaas Jeffrey van Diggele


Bij een terugblik op zijn seizoen concludeerde Giel dat hij hard had moeten knokken voor die tweede titel. “Omdat ik 2021 al kampioen was geworden, wilde ik dat het afgelopen seizoen ook. Maar in de eerste race werd ik tweede. Dat was wel anders dan ik had verwacht. Er waren een paar nieuwe rijders bijgekomen en een paar waren er veel beter geworden. Het was een heel nieuwe competitie eigenlijk. Ik wist meteen dat een spannend seizoen zou worden.”

Bijna té spannend, want tot in de laatste meters van het kampioenschap was niet duidelijk wie er kampioen zou worden. Giel: “Het was kletsnat en mijn motor was een beetje volgelopen met water. Daardoor hield die in. Na de finish dacht ik dat ik geen kampioen was.”

Maar na de race in Genk bleek dat Giel gelijk stond in punten met de nummer twee. Dat het talent van JD-Kartsports uiteindelijk tot kampioen werd gekroond kwam doordat hij meer overwinningen had geboekt dan de nummer twee. Dat was een flinke opluchting, bekende hij.

Uiteindelijk kon hij zo terugkijken op een mooi seizoen, waarin hij veel heeft geleerd. “Ik ben van die strijd echt wel een betere rijder van geworden.” Was die dan ook mooier dan zijn eerst titel? “Ja, deze was wel mooier omdat ik er echt hard om heb moeten vechten. Maar de eerste titel was tijdens een leerjaar dus dat was ook heel erg mooi.”

Giel Huntink kampioen


Met twee titels in de Honda 9PK-klasse op zak is het niet meer dan logisch dat Giel dit seizoen in de IAME X30 Junioren-klasse gaat uitkomen. Daarin gaat hij de GK4 Kart Series en het NK IAME rijden. Rustig aan doen is er niet bij voor Giel, ook al is hij dit jaar weer een rookie.

“Ik wil weer kampioen worden”, zei hij onomwonden. “Dat wordt moeilijk, want het is weer een stap hoger en de kart is veel sneller. Maar ik heb al aardig wat keren in de Junior-kart gereden. Heb ook al een clubrace ermee gereden, in Venray. Daar werd ik vierde. Ik had podium kunnen pakken, maar mijn motor startte niet vlak voor de race. Dat was een beetje zonde. Maar die race heeft me wel zelfvertrouwen gegeven voor het komende seizoen.”

Giel bedankt zijn ouders, Jeffrey van Diggele, zijn sponsoren en iedereen van JD-Kartsports.

Giel Huntink wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Tankstation Hamelandstop BV en Truckstop/Eetcafé Hamelandroute-Snack, HSH Deurenservice, FC Online, Autobedrijf Winkelhorst BV, Technische Montage Lutemo BV, Geling Tuinmeubelen en FS Installatie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS