Karting • WSK

Karttalent Dean Hoogendoorn kent uitstekend debuut in OKJ-klasse tijdens WSK Champions Cup: "Ik ben er wel trots op"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 januari 2024 10:11

LONATO DEL GARDA – Racebelofte Dean Hoogendoorn heeft een klinkend debuut gemaakt in de OK Junior-klasse. De pas elfjarige coureur uit Woubrugge werd afgelopen weekeinde zevende op het Circuito South Garda in Italië. Dat deed hij tijdens de eerste ronde van de WSK Champions Cup.

Dean Hoogendoorn WSK

“De finale was super om te rijden tussen al die grote jongens”, zei Dean die veruit de jongste in de klasse is. De meeste rijders in de OKJ zijn twee tot drie jaar ouder dan hij. “Ik vond het goed gaan. Helaas hadden we net de snelheid niet om te kunnen meedoen om de podiumplaatsen, maar er komend dit jaar nog heel veel kansen.”

Dean rijdt dit jaar ruim dertig wedstrijden, voornamelijk in Italië, waar de wereldtop in het karten zich traditioneel verzamelt voor competities op het hoogste niveau. Daarvan is het WSK de meest aansprekende serie.

De snelle Zuid-Hollander van AKM Motorsport was bij zijn debuut in de OKJ-klasse daarom een beetje zenuwachtig, bekende hij. “Iets meer dan normaal. Ik vind dat wel een lekker gevoel, eigenlijk. Ik probeerde gewoon zo kalm mogelijk te blijven en me goed te concentreren.”

Dat ging hem buitengewoon goed af. In de kwalificatie werd hij eerst knap zesde om vervolgens in de eerste heat naar P2 te denderden. In de tweede heat werd hij derde, maar omdat hij bij de start van die race een ingeklikte voorbumper opliep kreeg Dean vijf seconden straftijd.

Bovendien kreeg hij in de laatste vier ronden te kampen met een lekke band omdat een boutje uit de velg was gelopen. Daardoor werd hij voor die race uiteindelijk als tiende geklasseerd. In de derde heat eindigde hij opnieuw als tweede om in de vierde en laatste heat als vierde te finishen.

Dean Hoogendoorn start WSK

“Daarna hadden we in de prefinale niet de juiste snelheid in de kart. Ik deed heel erg mijn best maar het was niet mogelijk om met de voorsten mee te rijden en ben zesde geworden.” Daarbij speelde hem die lekke band uit heat twee nog parten, omdat de andere drie banden door dat akkefietje extra te lijden hadden gekregen. En Dean moest op dat moment met die banden (en één nieuwe band) nog twee heats en de prefinale rijden.

In de finale mocht Dean op P8 achtste aan de finale beginnen. Die begon tumultueus. Bij de start was er een grote crash en werd met de rode vlag gezwaaid. De tweede start ging vervolgens wel goed. “Helaas hadden we ook voor de finale niet de goede snelheid, maar ik ben toch blij met hoe het gegaan is. De jongens die voor me zijn geëindigd rijden al een aantal jaren OKJ. Ik ben er wel trots op dat ik nog redelijk ver naar voren ben gefinisht.”

Komend weekeinde heeft Dean de eerste ronde van de WSK Super Master Series. Die wordt op hetzelfde circuit gehouden. Nu de kop en de grootste spanning eraf is, hoopt Dean zondag het podium te halen. “We gaan heel erg ons best doen. We willen heel graag op het podium staan!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS