Karting • WSK

Karttalent Dean Hoogendoorn wint ook slotrace WSK Final Cup! "We hebben heel goede moves gedaan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 november 2023 18:47

FRANCIACORTA � Dean Hoogendoorn heeft zijn laatste race van het seizoen in stijl afgesloten. Het elfjarige karttalent uit Woubrugge won op overtuigende wijze de tweede race van de WSK Final Cup. Op het circuit van Franciacorta in Itali� was hij de snelste in een spannende finale van de OK-N Junior-klasse.

Karttalent Dean Hoogendoorn wint ook slotrace WSK Final Cup!

�Ik ben superblij. We hebben heel erg ons best gedaan en we hebben heel goede moves gedaan�, zei Dean tevreden, die met name in de finale een inhaalactie deed om van te watertanden. Daarbij haalde hij twee rijders tegelijk in aan de binnenkant van een bocht.

�Ik ben heel trots op mijn rijden in de finale, dat ik kon wegrijden van de andere jongens en een gaatje trok. Een paar bochten moest ik verdedigen. Daarna was ik weg en was ik los. Ik ging als P1 over start-finish. Deze keer waren er ook geen OK-N-rijders, die grote jongens. Dat maakte het anders, maar we waren weer supersnel.�

De temperatuur op de Italiaanse piste stelde Dean en zijn team AKM Motorsport voor een behoorlijke uitdaging. Woensdag en donderdag was het nog zestien graden op het circuit, zaterdag was het met negen graden een stuk kouder geworden. Ook was er veel wind. Met als gevolg dat de grip verdween als sneeuw voor de zon!

Die omstandigheden werden evenwel niet gereflecteerd in Deans resultaten. In de kwalificatie snelde hij naar P2, daarna eindigde hij in de drie heats achtereenvolgens als eerste, tweede en derde. Het gecombineerde resultaat van die races betekende dat hij in de prefinale op poleposition mocht starten.

Omdat er nog tijd te vinden was in de kart, bouwden zijn monteurs een compleet nieuwe kart op in slechts 45 minuten. En niet zonder resultaat. In de prefinale was Dean erg snel op het nieuwe chassis van Kart Republic. Hij eindigde knap als tweede, maar door een ingeklikte bumper kreeg hij de reglementaire tijdstraf van vijf seconden. Daardoor werd het talent uit Zuid-Holland uiteindelijk als zevende geklasseerd.

Talent Dean Hoogendoorn wint ook slotrace WSK Final Cup!

In de finale toonde hij vervolgens op overtuigende wijze wie de snelste is door dominant naar de winst te denderen. Vanaf ronde acht, toen de temperatuur in zijn banden kwam, kon Dean zijn snelheid weer omzetten in de dominantie die hij het hele seizoen al heeft getoond. Daarna reed hij weg van de concurrentie en won hij de race.

�De kart was heel goed in de finale. In de heats moesten we een paar keer de grip opzoeken met de kart. Daarom moesten we een paar dingen veranderen�, verklaarde Dean. �We hebben grip gevonden met een andere as. Mede daardoor waren we supersnel in de finale en hadden we heel goede grip en kon ik goed wegrijden. Daar ben ik heel trots op!�

Dean Hoogendoorn bedankt AKM Motorsport voor hun harde werken, Kimi en Marco Antonelli, iedereen die hem dit seizoen heeft aangemoedigd, zijn teambaas Thomas, zijn monteur Demis en zijn familie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS