Karting • GK4 Kartseries

Kartende zusjes Quinty en Lynn Pen delen het podium in GK4 Kart Series

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 januari 2023 03:17

HUIZEN – Ze werden tweede en derde Lady in de Honda 9PK-klasse van de GK4 Kart Series, de zusjes Quinty en Lynn Pen uit Enschede. Tijdens de jaarlijkse kampioenenhuldiging haalden de zusjes in Huizen trots hun trofee op die hoorde bij die knappe prestatie. Ook bevestigden de zusjes hun plannen voor 2023.

Kartende zusjes Quinty en Lynn Pen en hun ouders

Quinty (14) werd tweede, en Lynn (13) derde. Dat zal wel vuurwerk tussen de twee hebben gegeven op de baan? “We strijden om plekken, maar ik gun het mijn zusje ook wel hoor”, zei Quinty bij kartcentrum Coronel. Lynn: “Maar we zijn niet voorzichtiger als we elkaar inhalen.” Gezonde concurrentie dus, maar elkaar van de baan beuken is er niet bij. Quinty: “Dat nooit.”

Achteraf bezien is het feit dat ze samen op het eindpodium in de Lady-categorie stonden een mooi feit voor later, want komend seizoen rijden ze niet meer samen in dezelfde klasse. Quinty gaat namelijk een klasse hoger rijden, in de IAME X30 Junior-klasse.

Dat terwijl Lynn in de Honda 9PK-klasse blijft rijden. “Ik wil iets sneller gaan rijden en nog meer competitie”, legde Quinty uit. De één jaar jongere Lynn: “Ik wil nog een jaar Honda 9PK doen. Maar misschien dat ik daarna ook X30 Junioren ga rijden.”

271 Quinty Pen girlpower

Oké, het zou dus zomaar kunnen dat ze elkaar na dit jaar tóch weer gaan tegenkomen in dezelfde wedstrijd. Bijzonder, al was het maar omdat ze meisjes zijn in een sport waarin de rijders voor negentig procent of meer jongen is.

Dat de zusjes aan karten doen, komt door hun vader, die vroeger zelf kartte. Opvallend genoeg is Lynn degene die, op instigatie van haar vader, met karten begon. “Ik ging altijd met onze vader en oom en tante karten in Oldenzaal. Nu rijd ik drie jaar met mijn eigen kart. De snelheid vind ik heel gaaf.” Even later begon ook Quinty met racen en als snel bleek dat de snelle zusjes veel feeling voor het karten hadden. “Ik deed aan softbal, maar na vijf jaar vond ik daar niet meer zoveel aan. En Lynn kartte. Dat ik wilde ik ook een keer proberen”, legde ze uit.

Inmiddels zijn beiden bezeten van de sport. “We zijn wel even fanatiek”, zei Quinty. “Maar trainen in de regen vind ik helemaal niks.” Lynn: “Ik vind regen rijden juist helemaal geweldig. Met slicks is het leuk glijden.” Quinty: “Het is nat, het is koud en je ziet bijna niks. In Genk heb ik tijdens de laatste ronde van de GK4 Kart Series ook in de regen gereden. Toen dacht ik: dit gaat hem niet worden. Doe mij maar lekker de zomer, lekker warm. Een goede, snelle baan.”

272 Lynn Pen girlpower

Wat dat fanatisme betreft: in 2023 hopen beiden mooie resultaten te halen. Quinty: “Ik wil sowieso het podium halen. Het wordt wel wennen in mijn nieuwe klasse, want ik stap over van een viertakt- naar een tweetaktkart en die gaat een stuk harder. Waarschijnlijk gaan we daarom meer trainen.”

Voorheen trainden Quinty en Lynn altijd samen in Oldenzaal. Dat wordt voor komend seizoen anders. “In Oldenzaal kunnen we niet met een tweetakt rijden vanwege het geluid. Dus gaan we voortaan in Genk trainen. En dan maar hopen dat we goed kunnen scoren in de wedstrijden!”

Quinty en Lynn Pen bedanken Racing Team Pen, hun ouders, hun familie, Kartbaan Oldenzaal, Peter Bult en zijn familie en hun monteurs Bob Klein Vuursink, Richard Hergink en Tom Roelof. Kevin en Wesley voor het inpakken van onze materialen. Verder alle sponsoren Mike Multi, UFP by Jan Mark, Dream Fireworks, Dream Energy, Biemold Elektro, Fashion 53, Opa en Oma Poes, Opa IJs, Peter en Sandra en Ome Henk.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS