Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Jules Castro sluit zich aan bij Van Amersfoort Racing voor Formule 4

Uitgegeven door Bart • 6 mei 2022 11:45

Van Amersfoort Racing heeft Jules Castro aan de line-up voor de Formule 4 toegevoegd. De 17-jarige Belg zit aanstaand weekend al in de auto als het seizoen in Imola van start gaat. Castro wordt teamgenoot van Martinius Stenshorne, Emerson Fittipaldi Jr, Brando Badoer en Arias Deukmedjian.

Jules Castro


Op jonge leeftijd was Castro een begenadigd voetballer, maar vanaf het moment dat hij een kart kreeg van zijn stiefvader en oud-coureur Louis Machiels was hij verkocht. In zijn eerste kartseizoen kwam de Belg al uit in het Benelux kampioenschap. Vorig jaar maakte hij de overstap naar de Formule 4 en testte hij al voor Van Amersfoort Racing. In het begin van dit jaar reed Castro enkele races in de Arabische Formule 4.

"Het is geweldig om te zien hoe snel alles met me gaat", aldus Castro in een reactie. "Het is pas een paar jaar geleden dat ik met het racen in aanraking kwam en nu mag ik al gaan deelnemen in een van de zwaarste F4 kampioenschappen. Ik weet maar al te goed dat ik nog veel moet leren, maar dat wordt ook precies de insteek voor dit seizoen. Dat ik voor Van Amersfoort Racing mag gaan rijden, geeft me veel vertrouwen. Het team ondersteunt me enorm om een betere coureur te worden. Ik zit op de juiste plek om het seizoen te beginnen."

VAR-directeur Rob Niessink omschrijft Castro als een goede match voor het team. "Het zal zeker geen gemakkelijk seizoen voor hem worden. De concurrentie is erg sterk, maar Jules is een type coureur die daar juist motivatie uit haalt. Hij is leergierig en heeft al bewezen dat hij de data snel kan omzetten naar prestaties op de baan. Zijn ervaring in de Tatuus F4 in het Arabische kampioenschap komt ons natuurlijk ook goed van pas. Jules heeft een geweldige persoonlijkheid en zijn enthousiasme slaat over naar het team. We kijken er enorm naar uit om dit weekend in Imola het seizoen met hem te beginnen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS