Formule 1

Is het Lewis Hamilton of Michael Masi eruit? Mercedes dringt nog steeds aan op gepaste actie

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2022 11:04 • Print artikel

Het incident in de laatste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi houdt de Formule 1 nog steeds bezig. Mercedes zou nog steeds furieus zijn over de beslissing van wedstrijdleider Michel Masi en de stewards, om de coureurs nog één ronde te laten racen. Hierdoor was Max Verstappen op versere banden in staat om Lewis Hamilton te passeren en alsnog de wereldtitel te pakken.

Mercedes F1-coureur Lewis Hamilton

Volgens BBC Sport heeft Mercedes het beroep tegen de twee protesten die ze hadden ingediend, na de race ingetrokken, omdat de FIA aangeboden zou hebben om Masi te ontslaan en een andere FIA-official daarvoor in de plaats te zetten. Daarnaast zou ook het hoofd technische zaken bij de formuleauto's Nikolas Tombiazis het veld moeten ruimen. Mercedes zou nog steeds aandringen om de FIA gepaste actie te laten ondernemen. Volgens het F1-team uit Brackley is aangegeven dat het overkoepelende orgaan hen verzekerd had dat het serieus behandeld ging worden en er gepaste actie zou worden ondernomen, zodat het team nog enige vorm van rechtvaardigheid krijgt. Daarbij is als onderwerp van onderzoek ook inbegrepen, de druk op Masi om de race niet onder de safetycar te laten finishen.

Sinds die race is Hamilton niet meer actief geweest op de social media. De zevenvoudig wereldkampioen kwam alleen nog in het openbaar om geridderd te worden en er wordt alom gespeculeerd of Hamilton in 2022 terugkeert op de grid. Volgens BBC Sport wil de Brit niet terugkeren tot een beslissing wordt genomen over zijn verzoek, omdat hij het vertrouwen in de FIA verloren heeft. Ondertussen heeft de nieuwe FIA-president Mohammed Ben Sulayem gezegd dat hij geprobeerd heeft contact met Hamilton op te nemen, maar dat de coureur niet reageerde op zijn oproep.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS