Formule 1

'IJverige' Carlos Sainz jr. brengt zijn vader in de problemen tijdens Dakar Rally

Uitgegeven door Bart • 6 januari 2023 12:58

Eerder deze week was Ferrari-coureur Carlos Sainz op bezoek bij de Dakar Rally om zijn vader te ondersteunen. Bijna zorgde de Spanjaard voor problemen bij de Audi-coureur. Er werd een onderzoek ingesteld naar een actie van de F1-coureur, maar uiteindelijk kwam zijn vader er zonder straf vanaf.

Carlos Sainz


Op het moment dat vader Carlos sr. in de woestijn tot stilstand was gekomen, keek zoon Carlos jr. toe hoe er aan de elektrische Audi werd gesleuteld. Op onderstaande beelden is te zien hoe de toekijkende Sainz de deur dicht doet. In de reglementen staat dat niemand van het team tijdens een special binnen 1 kilometer van een deelnemer mag komen. Het verweer van Carlos Sainz sr. was dat zijn zoon niet tot het team behoorde. Daardoor kwam hij er zonder straf vanaf, maar het leidde wel tot een reprimande.

Het werd de welbekende 'no further action'. "De stewards hebben geen bewijs van een overtreding in de juridische zin. Toch mag het gedrag van alle mensen uit de autosport niet tot twijfel leiden. Zeer bekende mensen uit de motorsport moeten te allen tijde het goede voorbeeld geven. De Dakar Rally is een wereldkampioenschap van de FIA en de principes van de sport moeten altijd gevolgd worden. Eigenlijk is het niet uit te leggen dat een vader en een zoon niets met elkaar te maken hebben."






 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS