Formule 1

Hoe ziet de grote F1-talentjager de krachtsverhoudingen voor 2022: "Alleen Lando kan Max en Lewis bijbenen"

Uitgegeven door Peter Vader • 11 januari 2022 11:40

Vanuit het oogpunt van coureurs is Helmut Marko waarschijnlijk de belangrijkste man in de Formule 1-paddock, dus als hij 'namen' noemt, dan kun je er zeker van zijn dat het de moeite van het luisteren waard is. Helmut Marko is de adviseur van Red Bull-miljardair Dietrich Mateschitz sinds hun ongelooflijke entree in de F1 decennia geleden. Marko zorgde voor de opkomst van Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en nu Max Verstappen. Natuurlijk is het doel voor Red Bull in 2022 dat Verstappen zijn F1-titel behoudt, een tweede pakt. Een aantal Young Guns, die graag dat stokje willen overnemen, staan te popelen om alle kansen te grijpen die het tijdperk met de 'nieuwe regels biedt. Marko maakte het duidelijk in een interview met Auto Motor und Sport: "Het officiële doel voor ons is om opnieuw de wereldtitel te winnen. Maar met de nieuwe auto's die volgende maand de baan op gaan om te testen in Barcelona, is niets zeker. Marko is voorzichtig optimistisch: "Met zo'n grote regelwijziging weet je het nooit zeker. Mercedes en wij hebben het potentieel, de mensen en de continuďteit. Dan praten we weer over een strijd op het hoogste niveau, vooral omdat er geen andere coureur op hetzelfde niveau is als Hamilton en Verstappen", voegde Marko eraan toe.

Max_Verstappen_en_Helmut_Marko_F1_wereldkampioen_Abu_Dhabi
Max Verstappen feliciteert Helmut Marko met het wereldkampioenschap!

Lando Norris
Het is duidelijk, en terecht, dat Max Verstappen - de F1-wereldkampioen 2021 - de maatstaf is voor de toekomstige generatie en Marko had een paar keuzes over wie hij dacht dat ze concurrerende coureurs zijn voor Verstappen. Van de uitdagers, de beste van de rest in zijn notitieboekje, die op hetzelfde niveau kunnen komen als Max en Lewis, zei Marko in een bericht van GrandPrix247: "Hoogstwaarschijnlijk kan Lando Norris ze bijbenen. Leclerc niet, die was, zou je kunnen zeggen, vernederd door Sainz.”

Carlos Sainz
De Oostenrijker, een voormalig F1-coureur en Le Mans-winnaar, verwijst naar het feit dat Carlos Sainz, een door Red Bull ontwikkelde coureur, Charles Leclerc versloeg in zijn eerste jaar bij Ferrari. Sainz scoorde meer punten en meer podiumplaatsen dan de Monegask, op wie de Scuderia al zijn kaarten leek te zetten. De Spanjaard heeft Maranello zeker stof tot nadenken gegeven na zijn eerste jaar als bij het team van het ‘steigerende paard’.

George Russell
Dit seizoen zal George Russell zich bij Lewis Hamilton voegen bij Mercedes, wat een geheel nieuwe dynamiek in het team brengt, voorspelt Marko: “Russell zal zeker een grotere uitdaging zijn voor Hamilton. Alleen retorisch en politiek, want hij is ook Engels. Hij is een ongelooflijk snelle coureur in de kwalificatie, maar Russell moet zich eerst bewijzen", aldus de Red Bull-adviseur.

Seizoen 2022
Over de regerend wereldkampioen, Verstappen, zei Marko: “Max heeft geen opstarttijd nodig. Hij is altijd meteen snel. Hij staat altijd klaar.” Wat de RB18 betreft, meldde de Red Bull-man dat alles op schema lag en dat de feestdagen weinig invloed hadden op het schema: "Ik kreeg tenminste geen informatie van het tegendeel. Ze werken de klok rond. De Engelsen zijn geen vakantiegangers. Ze stoppen alleen even op tweede kerstdag.”

Helmut Marko F1 Red Bull
Helmut Marko



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS