Formule 1

Het is nog steeds stil nadat Verstappen Hamilton van de kroon stootte: "Ik interpreteer de stilte als..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 januari 2022 18:07 • Print artikel

Het is nog steeds niet duidelijk of Lewis Hamilton komend jaar in de Mercedes rijdt. De Britse Formule 1-coureur heeft al tijden niet van zich laten horen. Veel zal volgens Jacques Villeneuve afhangen van de auto die de Zilverenpijlen hem kunnen geven, aangezien het een uitputtend jaar voor de Brit is geweest, waarin hij de titel in de hoogste klasse van de autosport aan Max Verstappen moest laten.

Lewis_Hamilton_rockstar_World_champion_GP_Turkije_2020

“Het hangt van de auto af die Mercedes aan Hamilton gaat geven, of hij er makkelijk mee kan winnen of niet”, aldus Villeneuve tegenover La Gazzetta dello Sport. “Lewis is ook wat meer vermoeid. Hij heeft wat gemakkelijke seizoenen gehad na het vertrek van Nico Rosberg en hij wil echt niet nog zo’n jaar, zoals hij afgelopen seizoen heeft ervaren. Hij dacht dat hij die achtste titel op makkelijke wijze kon binnenhalen en dat gebeurde niet. Het is als een diamant die je in je hand hebt en dan opeens uit je hand wordt genomen. Op deze manier deed het zelfs nog meer pijn dan als Verstappen de hele race simpelweg aan de leiding had gelegen.”

De Canadees denkt ook dat de voormalig wereldkampioen wat afstand houdt tussen zichzelf en teambaas Toto Wolff. Villeneuve heeft het gevoel dat de manier waarop de Oostenrijker reageerde na de race en de berichten over de radio, niet bij Hamilton passen. “Ik interpreteer de stilte van Hamilton als ook het wat meer afstand plaatsen tussen hemzelf en Wolff”, legt de wereldkampioen van 1997 uit. “Na alles, je kunt je stijl verliezen, waar Toto zich gedroeg als iemand die Monopoly speelt. Op het moment dat hij verliest, gooit hij het hele bord de lucht in.”

Jacques Villeneuve denkt dan ook dat Hamilton er niet mee geassocieerd wil worden, nadat de teambaas over de radio riep: “Nee, Michael. Nee, dat was zo niet juist!”

“Door zo te doen heeft, naar mijn mening, Wolff veel imagoschade opgelopen”, aldus de Canadees. “Hamilton is daar gevoelig voor, omdat hij denkt aan zijn toekomst in Amerika, misschien zelfs in Hollywood.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS