Formule 1

Guenther Steiner haalt uit naar reservecoureur Louis Deletraz over stoeltje bij Haas: ''Geen discussie''

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 december 2020 10:10 • Print artikel

Haas teambaas Guenther Steiner heeft uitgehaald naar zijn reserve coureur Louis Deletraz. De Zwitser is boos, omdat hij niet de kans kreeg bij het Haas Formule 1-team om Romain Grosjean dit weekend te vervangen. Het Amerikaanse team kiest ervoor Pietro Fittipaldi in de Haas-bolide te zetten tijdens de Grand Prix van Sakhir. Gefeliciteerd Jack Aitken, Williams en Mercedes”, reageerde de 23-jarige coureur deze week op Twitter, nadat George Russell als invaller van Lewis Hamilton werd aangekondigd. “Een keuze gemaakt puur op prestaties. Het is mooi om te zien dat een team haar coureurs respecteert.”

Guenther_Steiner_Haas_F1

Geen discussie
Wanneer Guenther Steiner gevraagd wordt wat hij van die opmerkingen vindt, reageert hij geïrriteerd. “Ik heb recent niet met hem gesproken, maar zag wel dat hij boos was”, vertelt de Oostenrijker enigszins gefrustreerd tegen GrandPx.news. “Hij is niet de enige die in aanmerking komt voor het stoeltje. Er zijn namelijk meerdere reserve coureurs. Hierover is geen discussie. Het was wat er nu op tafel ligt en dat voerden we uit. Daarnaast ben ik aan niemand iets verplicht, of hoef ik aan niemand toestemming te vragen over wie ik in de auto zet.”

Wie zit er in Abu Dhabi in de Haas?
Steiner wil niet ingaan op het gerucht dat Mick Schumacher mogelijk in Abu Dhabi al in de auto zit. “Ik wil graag dat Romain terugkomt, dus praat ik nog nergens over”, aldus Steiner. “Ik denk dat hij zijn F1-tijd bij ons met die race wil beëindigen en ik wil ook dat hij met een hoogtepunt eindigt. We besluiten niets anders, tot iemand tegen ons zegt dat Romain niet in staat is om te racen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS