Karting • GK4 Kartseries

Grote startvelden en mooi weer bij komende GK4 Kart Series in Genk + INFO

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 mei 2023 04:31

De tweede ronde van de GK4 Kart Series wordt aankomend weekeinde (20 en 21 mei) gehouden op Karting Genk in België. Er is een grote opkomst met mooie startvelden in de diverse klassen met de IAME X30-motoren (IAME Mini, IAME Mini Rookie, IAME X30 Junior + Rookie, IAME X30 Senior + Master, Open Senior, klassen Rotax Max en IAME X30 Senior), maar ook in de schakelklassen (Open Schakel, klassen KZ2 en X30 Super Shifter). Daarnaast staan de klassen Honda Cadet en de populaire Formula Honda 9PK klassen Junior en Senior op het programma. De weersverwachtingen in Genk (Belgisch Limburg) zien er erg goed uit met temperaturen rond de 20 graden Celsius op vrijdag en zaterdag, op zondag wordt het zelfs een stukje warmer. Dus wat let je nog en stap in de wedstrijdkart om mee te doen op de kartbaan in Genk; the home of champions!

GK4 Kart Series


Het van het GK4-team heeft er zin in om alle karters en hun team te ontvangen voor de volgende ronde van het populaire kampioenschap. "In het weekeinde van 20-21 mei 2023 gaan we met round 2 van de GK4 Kart Series naar de geweldige internationale karttrack Karting Genk in België. We zien er enorm naar uit om u te treffen en onze Warriors in actie te zien", laat de organisatie in handen van Ben de Feyter en Casper Reinders weten.

Inschrijven
Wil je nog meedoen? U kunt inschrijven via de link www.gk4kartseries.com/inschrijven. De inschrijving sluit op woensdagavond 17 mei om 20.00 uur. Er komen veel inschrijvingen binnen en vol = vol.

Documenten
Alle documenten - zoals reglementen, overzicht kosten, inschrijfformulier, formulier technische registratie, en tijdschema’s – zijn voor u geplaatst als downloads op de website van de GK4 Kart Series.
Leest u deze informatie aub goed door, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Secretariaat
Het Secretariaat zal op vrijdag 19 mei omstreeks 18.00 uur worden opengesteld. Het Secretariaat is buiten de inschrijvingen niet toegankelijk, behoudens indien u dringende vragen heeft, een protest wilt indienen of door de organisatie wordt uitgenodigd. Vragen en opmerkingen kunnen worden ingediend bij het secretariaat. Het daartoe bestemde formulier kunt u afhalen bij het Secretariaat. Vragen worden schriftelijk of telefonisch beantwoord. Vermeld a.u.b. uw telefoonnummer op het formulier dat u indient.

Administratieve controle
We adviseren u om de nodige formulieren en uw administratie in orde te brengen, zodat u dat niet ter plaatse nog moet doen. Vergeet u aub niet om uw licentie en indien van toepassing uw ouder-kind licentie mee te nemen.

Vrijdag 19 mei
18.00 – 19.00 Alle klassen
Zaterdag 20 mei
08.00 – 08.30 Alle klassen
18.00 – 19.00 Klassen zondag
Zondag 21 mei
08.00 – 08.30 Klassen zondag

GK4


Klassen GK4
Honda Cadet
IAME Mini
IAME Mini Rookie
IAME X30 Junior + Rookie
IAME X30 Senior + Master
Open Senior, klassen Rotax Max en IAME X30 Senior
Open Schakel, klassen KZ2 en X30 Super Shifter
Formula Honda 9PK, klassen Junior en Senior

Indeling event GK4 Kart Series in Genk:
Zaterdag 20 mei: wedstrijddag Honda Cadet - X30 Junior - X30 Senior - Open Senior.
Zondag 21 mei : wedstrijddag IAME Mini - IAME Mini Rookie - Open Schakel - Formula Honda 9PK.

Trainingsdagen
Dagelijkse baanprijzen die niet bij het inschrijfgeld zijn inbegrepen.
De trainingsdagen worden georganiseerd door Karting Genk. Voor de openingstijden verwijzen we u graag naar de website van Karting Genk. Aanmelden via www.kartinggenk.be.

De klasse IAME X30 Junior wordt mogelijk verreden in series.
Indien er in series wordt gereden, is de indeling in drie groepen A,B,C, met twee finales A en B (B-finale ingeval vanaf 44 deelnemers).

Toegang tot "gesloten plaatsen".
Toegelaten personen op gesloten plaatsen, zoals opstelplaats en parc-fermé: rijders, geregistreerde teameigenaren en per rijder 1 monteur en max. 1 begeleider.

Overnachten
Er is in een camping voorzien op het terrein. U dient zich bij aankomst aan te melden in de kartshop van Karting Genk. Er mag uiteraard niet gebarbequed of een "feestje gebouwd" worden. Houdt u zich aub aan de regels. We zijn te gast bij Karting Genk en dienen ons als zodanig te gedragen.

Paddock, stroom, bijzonderheden
Er wordt door Karting Genk NIET in stroom voorzien. Tenten kunnen worden opgezet vanaf woensdag 17 mei. Bij aankomst op het circuit is het noodzakelijk om de paddock verantwoordelijke van de baan te contacteren voordat u uw tenten opbouwt en daarnaast Ben de Feyter (0032479803159). Dit om de goede werking in de paddock niet te verstoren. Iedere kart moet op een dekzeil, met minimum afmeting 3x4 mtr. worden geplaatst, ter bescherming van de ondergrond.
Personenwagens en lege bestelwagens moeten buiten het terrein geparkeerd worden. Houdt u er aub rekening mee, dat er gecontroleerd wordt en voertuigen die er niet mogen staan verplaatst dienen te worden, ook als de tent al is opgebouwd.

Voordat u het terrein verlaat, moet de plek van elk team/rijder perfect schoon zijn (geen afval, geen tie-raps, geen banden achterlaten). Op elke vorm vanvervuiling staat voor de overtreder een boete van € 500,00. (Zie voor milieuregels de bijlage hieronder).

Let u aub op de regel uit het Sportief Reglement betreffende de vereiste brandblusser. Hierop kan worden gecontroleerd!

Let u aub in het bijzonder op deze informatie
Milieuregels 2023: er worden strakke regels gesteld betreffende de afvalstroom. Zie de bijlage hieronder.
Het warmdraaien van motoren is strikt verboden. Hierop zal worden gecontroleerd. Zie het tijdschema van zondag voor de warm-up tijden voor de klasse Open Schakel.

GK4 Kart Series Genk


Voor nieuwe rijders: op de site staat als download het Inschrijfformulier 2023; neemt u het aub ingevuld en ondertekend mee naar de administratieve controle, dat scheelt ons samen veel tijd.
Het gedragsprotocol is van toepassing. Respecteer elkaar, de deelnemers en de organisatie.

Technische Controle
De tijden van de technische controle staan vermeld op het tijdschema.
Huurmotoren en transponders

Huurmotoren: voor geïnteresseerde rijders is er de mogelijkheid om motoren tegen een strak tarief te huren. Dit geldt voor alle klassen.
Extra voor de klasse Honda Cadet bieden we splinternieuwe UT2 motoren te huur aan voor het strakke tarief € 50,00 voor het hele weekeinde.

Info te verkrijgen via de organisatie [email protected].
Transponders zijn te huur via de organisatie. Aan te vragen via de link: https://tiny.one/Huurtransponder.

Banden
Er mag niet met eigen banden worden gereden.
Banden, zowel slick als regen, worden uitsluitend op bestelling geleverd via GK4Tyres, email [email protected].
Voor de tijden afhalen banden, truck DFK, verwijzen we u graag naar het tijdschema.
Vergeet u aub niet om uw banden tijdig te bestellen bij uw erkende dealer.

De lijst met dealers staat voor u klaar als download op .internetsite van de GK4
Zowel de slicks als regenbanden moeten worden aangemeld bij de scanning.
Uitsluitend nieuwe banden mogen worden aangemeld, zowel slicks als regen.

Verplicht Tankstation
Tankstation Esso - Bruno Service Station Genk
Hasselterweg 103, 3600 Genk.
Zie ook de flyer hieronder en de download op de site www.gk4kartseries.com.
Bewaart u aub uw tankbon. Deze moet u op verzoek organisatie tonen.

Warmdraaien motoren
Motoren mogen NIET worden warmgedraaid.
Het is toegestaan om de motor te starten, maar deze moet dan ook meteen weer worden uitgezet.
Let u op, dit is strafbaar gesteld in het Sportief Reglement.
Uitzondering voor de klasse Open Schakel, op de tijden vermeld in het tijdschema.

Briefing/Startprocedures
De digitale briefing wordt in het Nederlands en Engels als download geplaatst op onze internetsite. Tevens worden documenten geplaats betreffende de startprocedures. Neemt u aub goed notie van deze documenten. Er zal extra een korte briefing in persoon plaatsvinden voor de klassen Honda Cadet , IAME Mini en IAME Mini Rookie; plaats PreGrid.

Prijsuitreiking
Zaterdag vanaf 16.45 uur.
Zondag vanaf 16.00 uur.

Kijk voor alle informatie op de website van de GK4 Kart Series

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS