Formule 1

George Russell wacht geduldig op Mercedes: "Ik wil me meten met coureurs als Hamilton, Verstappen en Leclerc"

Uitgegeven door Bart • 5 maart 2021 16:10 • Print artikel

George Russell maakt zich op voor zijn derde seizoen in de achterhoede bij het team van Williams. De Britse grootmacht van weleer presenteerde vrijdag de nieuwe FW43B en de 23-jarige Brit was onder de indruk van het werk dat het team in de winter heeft verzet. Russells contract loopt aan het einde van het seizoen af en hij hoopt op een overstap naar topteam Mercedes.

Williams FW43B


"Het team heeft zeker fantastisch werk geleverd", aldus Russell in een eerste reactie. "De FW43B is zeker een stap in de goede richting, maar of het genoeg is, moeten we nog even afwachten. Dat hangt ook van de concurrentie af. We zullen het pas weten als we in Bahrein de eerste kwalificatie van het seizoen achter de rug hebben. Tot die tijd is het speculeren als altijd in pre-season. Als Alfa Romeo en Haas een stap hebben gezet met een verbeterde Ferrari-motor, zullen wij twee stappen moeten maken om gelijkwaardig te zijn. Voor nu is er nog weinig over te zeggen."

Williams heeft onlangs Jenson Button aangesteld als adviseur en Russell verwacht veel van de samenwerking. "Jenson is een geweldige vent en heeft alles al meegemaakt. Ik ben blij met zijn adviezen en hij kan mijn feedback ook vertalen richting het team. Hij snapt het beste wat ik bedoel en ik kan het goed met hem vinden."

Toch lonkt de overstap naar Mercedes, maar Russell wil er voorlopig niet te veel aan denken. "Mercedes en Toto Wolff hebben me altijd gesteund en altijd vertrouwen in me gehad. Het is wachten tot mijn tijd daar is. Ik zal geduld moeten hebben en mijn werk bij Williams zo goed mogelijk moeten uitvoeren. Wat de toekomst gaat brengen, zien we dan wel weer. In Bahrein heb ik een geweldige kans in de Mercedes gehad, maar mocht het niet zo zijn. Voor nu focus ik me alleen op mijn werk bij Mercedes."

Stiekem kijkt Russell wel al uit naar een strijd met Lewis Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc. "Ik wil mezelf meten met de beste coureurs op de grid. Lewis is momenteel de benchmark, maar niet iedereen kan de beste auto hebben. Er zijn veel goede coureurs op de grid. Ik denk dat Max en Charles net zo goed kunnen zijn als Lewis. In de toekomst wil ik het graag tegen hen opnemen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS