Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Freddie Slater sluit zich aan bij PREMA Racing voor Formule 4-seizoen 2024: "Ik ben erg enthousiast"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 29 december 2023 14:14

PREMA Racing zal de Britse coureur Freddie Slater inzetten voor het Italiaanse Formule 4-kampioenschap van 2024 en het Euro4-kampioenschap. De 15-jarige veelbelovende coureur maakte vorig jaar zijn debuut als eenzitter na een glansrijke kartcarrière waarin hij onder meer een wereldtitel en twee Europese titels veroverde.

Freddie Slater PREMA Racing


Toen hij overstapte van karting naar de auto's, domineerde hij het Britse Ginetta Junior-kampioenschap en won hij al vroeg de titel. In de tweede helft van 2023 sloot hij zich aan bij PREMA en nam hij deel aan het Euro4-kampioenschap op Monza, waar hij een verbluffende poleposition pakte en vocht voor de overwinning.

Hij maakte ook geselecteerde starts in het Britse en Italiaanse kampioenschap. En last but not least stond hij op het podium tijdens de Macau Grand Prix Formule 4-race voor SJM Theodore PREMA Racing. Hij heeft zoveel indruk gemaakt dat hij zich nu fulltime bij het team zal aansluiten in de twee grote F4-series, terwijl er te zijner tijd nog meer verplichtingen worden verwacht.

Angelo Rosin - Teamleider
"Freddie maakte vorig jaar een indrukwekkend debuut in het team en was competitief binnen een ervaren groep coureurs. Hij heeft absoluut laten zien dat hij veelbelovend is, maar het is duidelijk dat we samen nog veel werk moeten verzetten in de aanloop naar een seizoen waarvan we verwachten dat het bijzonder competitief zal zijn. We kijken ernaar uit om hem te steunen en met hem samen te werken in het seizoen 2024."

Freddie Slater
"Deel uitmaken van PREMA is enorm belangrijk voor me. Ik ben erg enthousiast om met hen aan de slag te gaan in 2024. We werken heel hard in de winter om de beste versie te worden die we kunnen zijn, het team en ikzelf. Ze hebben veel vertrouwen in me en hopelijk kan ik het waarmaken en ik zou het met geen enkel ander team willen doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS