Formule 1

Ferrari: "Een van de betere voorbereidingen die we hebben gehad", maar schuift favorieten rol van zich af

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 maart 2022 14:02

Ferrari wordt getipt als een van de favorieten voor het aankomende Formule 1-seizoen. Ferrari-teambaas Mattia Binotto schuift de favoriete rol verre van zich, hij zegt dat de favorieten Red Bull en Mercedes zijn. Binotto verwacht nog niet dat de F1-75 er klaar voor is om Grands Prix te gaan winnen. Toch heeft het team van Ferrari een zeer positieve voorbereiding achter de rug in Barcelona en Bahrein. Het team kende nauwelijks problemen en wist daarbij ook heel veel ronden te rijden.

Scuderia Ferrari F1


Testen staat voor teams naast rondjes rijden en data verzamelen is het als team belangrijk om niet het achterste van je tong te laten zien. Binotto is daarom alleen gefocust op Ferrari, zo laat hij weten aan Motorsport: “Ik kan echt niks zeggen over de andere teams. Ik kijk naar mijn eigen team en dan kan ik concluderen dat wij niet de snelste zullen zijn.”

Binotto schuift de rol van favoriet liever af op de twee topteams van vorig seizoen. “Red Bull en Mercedes hebben hele snelle auto's. Bovendien zijn het altijd sterke teams geweest. Zij blijven de auto telkens goed doorontwikkelen. Mercedes zal zich misschien ook nog verbeteren. Ik hoop dat we tenminste outsiders kunnen zijn.”

De Italiaan is allang blij dat het ‘porpoising’, het extreme stuiteren van de wagen voor het grootste deel is opgelost. Het is één van de betere voorbereidingen die we ooit als team hebben gehad. Zeker in de context van de nieuwe reglementen. We zijn telkens een klein beetje beter geworden. Toch zie je dat Red Bull een grote upgrade heeft meegenomen en Mercedes heeft een compleet nieuwe auto. Iedereen zit dus krap op elkaar', zo sluit Binotto af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS