Formule 1

Fernando Alonso is zich van geen kwaad bewust: “Bijzonder dat je iedere ronde hetzelfde moet rijden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 maart 2024 18:20

Fernando Alonso ontving na afloop van de Grote Prijs van Australië in Melbourne een tijdstraf van twintig seconden na de crash van George Russell. De Spanjaard remde veel eerder dan eerder in de race, waarna Russell crashte. Alonso snapt niets van zijn straf.

Fernando Alonso

In de laatste ronde van de race crashte Russell. Tot ongeloof van vele moest Alonso, met wie Russell lang in gevecht was, zich melden bij de wedstrijdleiding. Op onboardbeelden valt te zien dat Alonso weliswaar eerder remt dan normaal, maar op X laat de Spanjaard weten dat hij zich van geen kwaad bewust is: “Ik ben een beetje verrast door de straf aan het einde van de race over hoe we bochten moeten benaderen of hoe we raceauto’s moeten besturen. We willen op geen enkel moment iets verkeerd doen met deze snelheden. Ik geloof dat we zonder grind in die bocht, in elke andere bocht op de wereld, nooit onderzocht zouden worden.”

Alonso haalt zijn historisch battle met Michael Schumacher aan als manier waarop je hoort te racen: “In de Formule 1, met meer dan 20 jaar ervaring, met epische duels als Imola 2005/2006 en Brazilië 2023, is het veranderen van racelijnen, het opofferen van de snelheid bij het ingaan van bochten om zo tijd te winnen bij het uitkomen van de bochten, onderdeel van de kunst van de autosport. We rijden nooit elke raceronde en elke bocht met 100%, we besparen brandstof, banden en remmen. Het is dus een beetje bijzonder om te zien dat je verantwoordelijk bent als je niet elke ronde hetzelfde rijdt.”



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS