Formule 1

Feest bij Williams na dubbele puntenfinish: "Hard gevochten om Max Verstappen achter me te houden"

Uitgegeven door Bart • 2 augustus 2021 14:50 • Print artikel

De Hongaarse Grand Prix liep uit op een complete chaos en daar konden diverse teams van profiteren. Esteban Ocon wist de race te winnen en iets verder naar achteren was er een dubbele puntenfinish voor het team van Williams. Nicholas Latifi werd aanvankelijk achtste en George Russell eindigde als negende, net voor de beschadigde Red Bull van Max Verstappen. Door de DQ van Vettel klommen beide Williams F1-rijders nog een plek.

Williams Russell Latifi


Uiteraard was Russell zeer tevreden over zijn eerste puntenfinish voor Williams. En dat terwijl beide coureurs als 17e en 18e aan de race waren begonnen. "Ik ben heel blij voor iedereen binnen het team en weet niet goed wat ik moet zeggen. Het was een ongelofelijke race. Ik heb enorm hard gevochten om Daniel Ricciardo en Max Verstappen achter me te houden. Ik ben blij voor iedereen, omdat we 2,5 jaar aardig hebben moeten ploeteren. Deze eerste punten zijn heel erg verdiend. Nicholas heeft ook geweldig gereden, hij had een super start en heeft daarna erg sterk gereden."

Latifi klom bij de start van P18 naar P6. "Dit is een geweldig resultaat voor het team, ik ben enorm blij. Het team klopte al even op de deur van de punten, dan is het fantastisch om met beide auto's in de punten te eindigen. Het was een moeilijke race voor me, maar bij de start kon ik veel terrein goedmaken. In de kwalificatie hadden we het nog lastig, dus dan is dit resultaat meer dan waarop we gehoopt hadden. We gaan met een goed gevoel de zomerbreak in."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS