Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

FOTO'S - De nieuwe livery voor de BMW M Hybrid V8, een eigentijdse variant met een knipoog naar het verleden!

Uitgegeven door Peter Vader • 23 september 2022 06:02 • Print artikel

Terug in de topklasse en weer op het grote podium! BMW M Motorsport keert terug naar de internationale prototyperaces met de BMW M Hybrid V8. Vanaf het seizoen 2023 zal de nieuwe auto strijden om de algemene overwinning in de nieuwe GTP-klasse van de IMSA-serie, bij prestigieuze klassiekers als de 24 Hours of Daytona, de 12 Hours of Sebring en de iconische Petit Le Mans aan Road Atlanta. De vaste rijders voor het team zijn Connor De Phillippi, Philipp Eng, Augusto Farfus en Nick Yelloly. En sinds vandaag is de nieuwe livery van de auto bekend, een artistieke eigentijdse variant met de bekende rood-wit-blauwe BMW Motorsport kleuren. Altijd herkenbaar!

BMW M Hybrid V8 new IMSA livery 1

IMSA en FIA WEC
Vanaf 2024 zal BMW M Motorsport ook weer deelnemen aan het FIA World Endurance Championship met de auto. De laatste grote overwinning voor een BMW-prototype kwam terug in 1999, toen de BMW V12 LMR de 24 uur van Le Mans won. Die auto had in hetzelfde seizoen ook de 12 Uren van Sebring gewonnen. Regelgeving bepaalt dat LMDh-raceauto's een verbrandingsmotor en een elektromotor hebben. Terwijl elke fabrikant zijn eigen verbrandingsmotor kan gebruiken, zijn de elektromotor, batterij en transmissie standaard onderdelen. De BMW M Hybrid V8 wordt aangedreven door de P66/3 achtcilinder turbomotor met aanvullende elektrische aandrijving. De verbrandingsmotor is gebaseerd op de DTM-eenheid die in 2017 en 2018 in de BMW M4 DTM werd gebruikt. Tijdens twee verbouwingsfasen onderging hij uitgebreide aanpassingen om te voldoen aan de strenge eisen van het LMDh hybride aandrijfsysteem. Het chassis is gebouwd door een externe partner. Voor de BMW M Hybrid V8 werkt BMW M Motorsport nauw samen met de legendarische Italiaanse raceautospecialist Dallara.

BMW_M_Team_RLL Bobby_Rahal
Bobby Rahal, teambaas BMW M Team RLL: "Ik ben zo blij, trots en dankbaar dat we dit met BMW M Motorsport kunnen doen"

BMW M-TEAM RLL
BMW kent een motorsporttraditie in Noord-Amerika en de nieuwe BMW M Hybrid V8 zal in de IMSA-serie als eerste aan het werk te zien zijn. Het BMW M Team RLL, met wie BMW M Motorsport sinds 2009 succes boekt in Noord-Amerika, zal vanaf 2023 de twee LMDh-prototypes gaan rijden. Het team kan bogen op tientallen jaren ervaring in de autosport. Achter Rahal Letterman Lanigan Racing staan Bobby Rahal, IndyCar-coureur, komiek David Letterman, zelf een jarenlange Indy-fan en zakenman Mike Lanigan. Naarmate de jaren vorderden, breidde Rahal Letterman Lanigan Racing zijn betrokkenheid bij de autosport uit en stapte hij over naar de sportwagencategorie. Bobby Rahal, teambaas BMW M Team RLL: "Om te gaan racen met de gloednieuwe BMW M4 GT3 en dan de volgende stap en uitdaging te zetten voor algemene overwinningen met BMW M Team RLL in de GTP-klasse is precies de richting die we wilden inslaan. Ik ben zo blij, trots en dankbaar dat we dit met BMW M Motorsport kunnen doen" Ervaring genoeg in huis, we kunnen niet wachten om de nieuwe BMW M Hybrid V8 in februari te zien debuteren bij de 24 Hours of Daytona!

BMW M Hybrid V8 new IMSA livery 2

BMW M Hybrid V8 new IMSA livery 3

BMW M Hybrid V8 new IMSA livery 4

BMW M Hybrid V8 new IMSA livery 5

BMW M Hybrid V8 new IMSA livery 6

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS