Formule 1

Ex-engineer Lewis Hamilton wijst op buitenspel staande kampioen die F1-stoeltje 'verdient'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 april 2024 10:00

Volgens de F2-manager van ART verdient Theo Pourchaire een kans in de F1, nu de jonge Franse coureur is begonnen met racen in IndyCar.

Theo Pourchaire


Sauber Academy-coureur Theo Pourchaire, momenteel reserve- en testcoureur bij het Stake-team, racet momenteel in IndyCar nadat hij werd opgeroepen om de geblesseerde David Malukas te vervangen.

De Formule 2-kampioen van 2023 Pourchaire, die niet meer in de serie kon racen, beleeft een gevarieerd seizoen in 2024 nadat hij een deal had getekend om met Team Impul in de Super Formula te racen en zijn debuut in IndyCar te maken voor Arrow McLaren.

In zijn eerste race in de Amerikaanse serie racete Pourchaire naar de 11e plaats vanaf de 22e plaats op de grid. Hij kwam meteen goed in zijn ritme en verklaarde na afloop dat ‘het racen in IndyCar geweldig is’.

Frederic Guyot, de F2-baas van ART, hielp Pourchaire tijdens zijn titeljaar vorig seizoen. Hij was ook de race-engineer van Lewis Hamilton tijdens de GP2-periode van de zevenvoudig F1-wereldkampioen en is dus goed in staat de talenten van Pourchaire te beoordelen.

Guyot zei dat hij gelooft dat Pourchaire het kan maken in de Formule 1 als de kans zich voordoet. "Hij verdient het om daar te rijden", zei hij. "Zijn eerste seizoen in de F3 was indrukwekkend door tweede te worden in het kampioenschap, hij kwam uit de F4.”

"Zijn eerste seizoen in F2 was goed en in het tweede seizoen hadden we een beetje pech. Waarschijnlijk stond er iets te veel druk op hem en toen begon het moeilijk te worden. In het derde seizoen had hij maar één doel: kampioen worden, en dat is hem gelukt."

"Hij is nog erg jong, en hij behoort tot de top drie van jongens die je op dit moment kunt hebben in juniorseries."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS