Karting • GK4 Kartseries

Dylan Visser pakt podium en heeft wedstrijdritme terug na armbreuk: "Ik heb er geen last meer van"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 mei 2021 20:32

VENRAY – Dat zijn gebroken arm hem uiteindelijk qua snelheid niks deerde, bewees Dylan Visser afgelopen weekeinde wel in Venray. Op het plaatselijke kartcircuit won de dertienjarige coureur uit Assendelft een van de twee races en eindigde hij op het podium in het dagklassement. En dan te bedenken dat hij pas net is hersteld van de breuk en zes weken niet heeft kunnen karten.

Dylan Visser IAME X30 junior

“Een mooi resultaat. Het gaat weer harstikke goed”, zei een verheugde Dylan over zijn prestaties in de IAME X30 Junioren-klasse. “Ik had eigenlijk wel een beetje gehoopt hier te kunnen winnen.”

De belangrijkste vraag was natuurlijk of hij nog last had van zijn arm, al hintten zijn uitslagen al wel op het antwoord. “Ik heb er geen last meer van. Alleen soms als ik zware dingen til, maar met rijden niet. Ik kom ook geen spierkracht tekort, anders had ik dat tijdens de races wel gemerkt.”

Dylan begon sterk aan zijn weekeinde in Venray, waar hij net als zijn teamgenoten van TK Kart Racing een clubrace reed als voorbereiding op de tweede ronde van de GK4 Kart Series. Tijdens de kwalificatie denderde hij knap naar de tweede tijd. Daardoor mocht hij de eerste race starten vanaf de tweede plaats.

Helaas werd hij in de eerste meters door een andere rijder van de baan geduwd. “Daarna lag ik op P10 of zo”, blikte Dylan terug. En dus kon hij aan een inhaalrace beginnen. Die stokte uiteindelijk op P4. Daar baalde hij een beetje van aangezien de getalenteerde Noord-Hollander wist dat hij de snelheid had om minimaal de topdrie te halen.

In race twee hoopte hij dat alsnog te kunnen bewijzen. Ook nu kwam hij niet ongeschonden uit de start en werd hij teruggeworpen naar de tiende plaats. Hij ging er een goed voor zitten en liet zijn racing skills zien. Gelukkig was zijn inhaalrace deze keer nog effectiever. Nu slaagde hij er zelfs in toch nog naar de koppositie te snellen. En dat maakte uiteraard veel goed.

“Het was niet heel makkelijk ook niet heel moeilijk. We hadden de goede snelheid”, verklaarde hij zijn huzarenstukje op de Limburgse piste. “We hebben gereden met de afstelling die we er thuis opgezet hadden en die was echt goed.”

Zijn wedstrijd in Venray betekende zijn tweede raceweekeinde in een week tijd. Een week eerder had hij op het circuit van Mariembourg zijn rentree gemaakt tijdens de tweede ronde van het prestigieuze IAME Benelux-kampioenschap. Inmiddels heeft Dylan zijn raceritme teruggevonden, gaf hij aan. “In Mariembourg ging het al goed. Ik had één dag getraind voor de race daar na zes weken stilzitten.”

Het resultaat in Venray gaf Dylan meer vertrouwen in de kart. Met het oog op de tweede ronde van de GK4 Kart Series was dat natuurlijk een fijne conclusie. “Ik had ook al heel lang niet meer gereden in Venray. Maar ik merkte dat ik de baan nog goed kende.”

Dylan Visser en grid girls

Of Dylan dit seizoen alle races van de GK4 Kart Series gaat rijden, is nog niet zeker. Door zijn armblessure miste hij de eerste ronde van de titelstrijd. “Maar we rijden wel alle resterende wedstrijden van het Benelux-kampioenschap en alle wedstrijden van het Europees kampioenschap rijd ik ook allemaal.”

Nou ja, als hij in de GK4 dan ook top presteert, dan kan hij met het nodige zelfvertrouwen naar de volgende rondes van het EK en het Benelux-kampioenschap. “Dat hoop ik natuurlijk wel!”

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Visscher Sloop en Asbestverwijdering BV, Metaalhandel Robas, MTS Euro Products, gebroeders Valstar, ABO Autoschade, Fihuma, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Sturm Zaandam, Spar Zaandijk en opa Visser.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS