Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Dilano van 't Hoff houdt huis in Spa: twee overwinningen op rij in Spaans F4-kampipoenschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 april 2021 23:02

SPA-FRANCORCHAMPS - Autocoureur Dilano van 't Hoff is als een komeet begonnen aan het Spaanse Formule 4-kampioenschap. Het zestienjarige talent uit Dordrecht snelde vrijdag in Spa naar twee raceoverwinningen en begon het kampioenschap daarmee op de best mogelijke manier.

Dilano van 't Hoff houdt huis in Spa met <br />
twee overwinningen


In de kwalificatie voor race ��n scoorde hij de derde plek, voor race twee en drie (zaterdag) pakte Dilano de poleposition en dat in een vol veld van 28 jonge wolven. De snelheid van de kwalificatie zette de snelle Zuid-Hollander om in twee ijzersterke races en pakte de volle buit. Erg knap van de jonge coureur, die dit jaar de overstap heeft gemaakt naar de autosport. Jarenlang reed Dilano met succes in de kart en hij heeft de transitie naar autocoureur erg snel verteerd getuige zijn twee zeges. "Dit was wel goed", zei hij met en gevoel voor understatement. "Ik had het niet echt verwacht, rekende op een plek in de top vijf."

Hoe hij er dan in geslaagd was beide races te winnen? "De snelheid is gewoon heel goed. Ik begin al aan het rijden in een formule-auto te wennen. Hiervoor heb ik al races in Dubai gereden. Ik heb het gevoel dat ik het nu wel een beetje doorheb."

In beide races sloeg de rijder van MP Motorsport een gaatje naar de nummer twee. Dat hoopt hij zaterdag opnieuw te doen tijdens de derde en laatste race van het weekeinde in Belgi�. "Ik ga in de eerste ronde proberen zo ver mogelijk weg te rijden en dan kijken hoe de rest loopt."

Dilano van 't Hoff wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door Veka, Elfi, Zuiver Vastgoed groep, Kartingshop.nl en Coinmerce.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS