Karting • GK4 Kartseries

Dex Krouwel pakt in zijn eerste seizoen zijn eerste podium in de kartsport "Een droom!"

Uitgegeven door Bart • 30 november 2022 04:19

Genk – De 10-jarige Dex Krouwel uit Barendrecht heeft in Genk tijdens de laatste ronde van de GK4 Kart Series zijn eerste podium behaald in de kartsport. Rijdend op een Falcon Kart voor het PDB Racing Team snelde Dex in de finale van de Mini-Parilla 60 cc Nationaal erg knap naar de tweede positie. Onderweg naar het prachtige resultaat ging de kwalificatie de mist in en moest hij aan een serieuze inhaalrace beginnen, maar tijdens de finale in de regen slaagde Dex met vlag en wimpel tot groot genoegen van zichzelf en zijn familie.

Dex Krouwel pakt eerste podium

“De kwali verliep niet goed”, zo keek Dex terug op zijn 24e tijd in de kwalificatie. “Ik kreeg een tik en daardoor lag mijn ketting eraf. Daardoor moest ik in de eerste race vanaf P24 komen, maar ik heb niet opgegeven en heb me in de eerste race al terug kunnen vechten naar P8. In de tweede race had ik een goede start en in die race ben ik zesde geworden.”

Door de resultaten in die twee races mocht de snelle karter uit Barendrecht de finale vanaf de vijfde positie starten. Op dat moment viel de regen al even naar beneden op de baan van Karting Genk. “Ik ben goed in de regen en kon naar voren kijken. In de eerste ronde ging er recht voor mijn neus iemand vanaf en het was even de vraag of ik ook zou spinnen. Gelukkig hield ik hem op de baan. Uit het niets kwam Finn Rossen me voorbij en toen ben ik achter hem aangegaan. Daarna heb ik een mooie inhaalactie kunnen maken en zo kwam ik verder naar voren. Even later ging het niet helemaal volgens plan bij het inhalen van een achterblijver. Hij hield me een beetje op, maar ik ben toch mooi tweede geworden. Toen ik over de finish kwam, dacht ik ‘dit kan niet waar zijn, het is een droom’. Maar het was wel waar en zo heb ik mijn eerste podium in de kartsport te pakken.”

Dex kart pas ruim een jaar. “In oktober vorig jaar reed ik voor het eerst buiten in een kart. Daarvoor had ik wel vaker indoor gekart, maar dat was de eerste keer buiten. Het was in een Cadet op de Landsard in Eindhoven. Ik vond het helemaal geweldig, het ging zo hard en het was zo gaaf. Tijdens de trainingen werd ik veel ingehaald door Mini-Parilla’s en daarom wilde ik ook in deze klasse gaan rijden.”

dex Krouwels glibbert naar eerste podium

Veel familie stond op de tribune in Genk om Dex aan te moedigen voor de laatste race van het seizoen. Onder hen was ook zijn 6 jaar oudere broer Sven die zelf ook veel gekart heeft. “Ik ben gestopt vanwege school en werk, maar het plan is om ooit endurance te gaan rijden. Wellicht ooit samen met Dex als hij ouder is. Ik ben echt enorm trots op hem. Ik stond te springen op tribune, niet normaal. De zenuwen gierden door mijn lijf. Hij reed gewoon naar de tweede plaats. Ik stond echt versteld te kijken dat hij na de start niet spinde. Dat doe ik hem niet na. Toen hij over de finish kwam stonden we met zijn allen te juichen. Bizar! Het hele seizoen heeft het hem een beetje tegengezeten met achterblijvers en straffen, maar nu viel het allemaal op zijn plaats.”

Dex Krouwel wil graag zijn monteur Luca Griggs, Peter en Nick de Bruijn, het hele PdB Racing Team, zijn ouders, zijn broer en de hele familie bedanken voor de ondersteuning. En daarnaast uiteraard zijn sponsor Roobol Exclusive Cars.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS