Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Deens talent Noah Degnbol naar MP Motorsport in Spaans F4: "Ik voelde me onmiddellijk thuis"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 1 maart 2021 12:54

Nadat MP Motorsport eerder al onder andere Dilano van 't Hoff en Rik Koen had aangekondigd als rijders voor het Spaans Formule 4 kampioenschap volgt er nu een Deens talent. Noah Degnbol kruist namens MP Motorsport de degens en zal voor niks minder gaan dan de titel.

Noah Degnbol naar MP Motorsport in Spaans F4

De 16 jarige Deen die uit de karts zijn eerste Formulewagen avontuur aangaat heeft al een tweedaagse test bij de renstal van Sander Dorsman ondergaan en maakte daarbij meteen zijn bedoelingen kenbaar.

Noah Degnbol naar MP Motorsport in Spaans F4

"Ik ben erg blij dat ik bij MP Motorsport mag beginnen aan mijn eerste seizoen in de formuleauto�s", aldus Degnbol. "Met hun jarenlange ervaring en geweldige staat van dienst geven ze mij de beste kans om voor het kampioenschap te gaan, daar ben ik van overtuigd. Tijdens mijn eerste test was ik meteen zelfverzekerd in de auto. Ik voelde me onmiddellijk thuis in het team en kon het ook goed vinden met mijn nieuwe teamgenoten. Met zo veel goede coureurs in het kampioenschap wordt het een zwaar seizoen, maar ik ga strijden tot de laatste ronde. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint!"

Noah Degnbol naar MP Motorsport in Spaans F4

Ook Sander Dorsman is blij met zijn nieuwe aanwinst die ondersteuning krijgt van de Deense Autosportbond. "Het is goed nieuws dat Noah bij ons rijdt in het seizoen 2021. In de karts was hij een enorme belofte, met een talent dat hij goed weet te vertalen naar de formuleauto�s, zo bleek uit zijn test met ons. Ik weet zeker dat hij een topseizoen voor ons gaat neerzetten in het Spaanse F4-kampioenschap."

Degnbol komt uit de karts en is begonnen in het Duits kartkampioenschap voordat hij op Europees niveau ging karten. In 2018 werd hij uitgeroepen tot Deens karttalent van het jaar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS