Formule 1

De Formule 1 is niet de enige autosportdiscipline waarin Max Verstappen domineert: “Het is gewoon leuk!”

Uitgegeven door Peter Vader • 17 april 2024 18:14

Met drie F1-wereldkampioenschappen in de hoogste klasse van de autosport achter zijn naam, heeft Max Verstappen zich in betrekkelijk korte tijd opgewerkt naar het rijtje van de allerbeste F1-coureurs aller tijden. Nog nooit was er een Nederlander die dit presteerde. De Formule 1 is zijn grote passie, een sport waar hij 24/7 mee bezig is. Toen hij debuteerde in de Formule 1 zei Helmut Marko gekscherend over hem dat hij weliswaar voor het eerst in een F1-auto een Grand Prix ging rijden, maar dat hij al jarenlang F1-ervaring had. Zijn passie voor de F1 resulteerde ook in het feit dat hij een fervent sim-racer werd. Zodra hij niet in een F1-bolide zit, verslaat hij in zijn woonkamer alle bezoekers op het virtuele racecircuit in zijn ultramoderne simulator. Simracen is populairder dan ooit, waarbij spelers over de hele wereld investeren in wielen, pedalen en cockpits, om de meest realistische rijervaring mogelijk te maken. De afgelopen twintig jaar is de gamingtechnologie in hoog tempo vooruitgegaan, waarbij virtueel racen een van de meest levensechte game-ervaringen is geworden die er zijn.

Max_Verstappen_simulator-sim-racen_RX_GE3G0013

“Het houdt je scherp”
Max Verstappen is het type ‘racejunkie’ dat op sommige Formule 1-circuits zelfs zijn virtuele racewagen meeneemt. “Ik ben een nieuwe camper aan het bouwen om daarmee door Europa te reizen naar de F1-races en ik zei dat ik er daarin eentje zou installeren, omdat ik dan gewoon kan blijven rijden als ik 's avonds terug ben van een gereden Grand Prix”, zei hij vorig jaar in een interview met het Engelse autosportmedium Autosport. “Ik doe dit omdat ik het leuk vind, het is in zekere zin mijn hobby en het houdt je ook gewoon scherp.” Er gingen zelfs geruchten, die Max Verstappen later ontkende, dat hij een simrace-installatie van $ 15 miljoen in zijn privéjet had laten monteren. Als levenslange racefan heeft Verstappen uiteraard geïnvesteerd in meerdere simulatoren in zijn woonhuis, waar zelfs de meest toegewijde gamers jaloers op zouden zijn.

Max_Verstappen_SIM_Racing

Bovenaan de iRacing-klassementen
De ultramoderne sim-race-opstelling van Verstappen – waarvan wordt aangenomen dat deze meer dan $ 35.000 kost – is voorzien van een op maat gemaakt stuur dat bijna tien keer krachtiger is dan de modellen die de meeste spelers gebruiken. Volgens ms1.alplays.news.com gebruikt Verstappen vier enorme gebogen monitoren om zijn virtuele cockpit te creëren en om de belangrijke race-informatie weer te geven. Hij heeft ook bass shakers onder zijn stoel en windmachines maken zijn dure opstelling compleet. Het is het waard, met zijn tempo kan hij zich meten met de beste simracers ter wereld. Hij neemt met zijn eigen simraceteam, Redline, deel aan vele spraakmakende esports-races, maar hij is kortgeleden ook verschenen in simraces waar iedereen het tegen hem kan opnemen. Als doorgewinterde simracer en een van de meest getalenteerde coureurs ter wereld staat Verstappen regelmatig bovenaan de iRacing-klassementen. Hij neemt het zo serieus dat hij samen met zijn esports-team heeft deelgenomen aan races zoals de iRacing 24 Hours of Daytona en de virtuele 24 uur van Le Mans in 2023, toen serverproblemen hem uit de race verwijderden.

“Het is gewoon leuk!”
Zijn deelnames bewijzen dat het virtuele racen en het daadwerkelijk op een levensecht circuit rondscheuren, erg dicht bij elkaar liggen. Daarom is hij ervan overtuigd dat goede simracers makkelijk hun draai kunnen vinden in de echte racewereld. Max Verstappen ziet zelf het simracen als een welkome afleiding, tegen ms1.alplays.news.com verklaarde hij erover: “Het is gewoon leuk om niet aan de Formule 1 te hoeven denken en gewoon met mensen te zijn die je kent. Zodra het maar kan, doe ik het!”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS