Formule 1

De beste F1-games op basis van hun Metacritic-score

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 april 2024 06:30

Er zijn door de jaren heen een aantal sensationele Formule 1-games geweest, maar elke game is behoorlijk onder de loep genomen gezien de enorme schare fans uit de autosport. Je kunt er niet omheen dat de game-industrie de afgelopen twintig jaar drastisch is geëvolueerd. Wat destijds als geavanceerd en met een hoge resolutie werd beschouwd, is nu retro en in sommige gevallen verouderd. F23 is inmiddels extreem populair volgens het laatste Formule 1 nieuws, maar ook in het verleden zijn er geweldige games geproduceerd met de Formule 1 in de hoofdrol. Als we Metacritic mogen geloven dan zijn de volgende F1-games de beste aller tijden!

De beste F1-games op basis van hun Metacritic-score


1. F1 Challenge ’99-‘02
Dit spel was revolutionair voor zijn tijd in 2003. Uitgerust met verschillende seizoenen aan circuits, livery's en coureurs, was dit echt een reis naar de top van het coureursklassement. Gemakkelijk een van de meest vermakelijke racegames, van welke aard dan ook, ooit gemaakt. Goed gedaan EA voor dit meesterwerk, wat een Metacritic-score van 91 heeft en daarmee op 1 staat.

2. F1 2020
De snelste auto's uit de geschiedenis van de sport en met de MyTeam-modus verscheurde Codemasters met deze editie het spreekwoordelijke regelboek. F1 2020 was een enorme stap in de goede richting met meer opwindende features dan ooit tevoren, met een nieuwe basis voor de komende jaren in de serie. Het kreeg dan ook een hoge Metacritic-score van 91, dus eigenlijk is het gedeeld koploper met F1 Challenge ’99-’02.

3. F1 2017
Het vorige spel zou altijd moeilijk te overtreffen zijn, maar op de een of andere manier is Codemasters erin geslaagd. De Ego Engine zorgde voor een enorm realisme dat een volledig realistische ervaring zo dicht mogelijk benaderde als technisch mogelijk was, met prachtig racen, meeslepende geluiden en het gevoel van racen. F1 2017 kreeg een score van 89, wat natuurlijk zeer behoorlijk is.

4. F1 2019
Nog een game met een Metacritic-score van 89! Critici waren overtuigend in hun beoordeling van dit spel, en ze waren allemaal diep onder de indruk. Het was een titel die geschikt was voor alle vaardigheidsniveaus en de enorme verbetering in nieuwe functies en add-ons was echt een publiekstrekker.

5. F1 2002
IGN omschreef dit spel als een "must buy", en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Het was ongelooflijk competitief om tegen de computer te racen. De graphics en geluiden waren destijds van topklasse en zorgden voor een allround plezierige race-ervaring. Inmiddels zijn we ruim twee decennia verder en zien de F1-games er natuurlijk beter uit, maar toch hoort F1 2002 in dit lijstje te staan met een score van 88.

6. F1 2021
Er werd veel lof uitgesproken voor deze editie van de F1-serie, waarbij veel gamers enthousiast waren over de aanpasbare opties, de unieke 'Braking Point'-spelmodus en competitieve alternatieven. Er is hier voor ieder wat wils! Net als F1 2002 kreeg ook F1 2021 een Metacritic-score van 88.

F1 24 is inmiddels ook al onderweg en wordt gereleased op 31 mei 2024. Vermoed je dat je deze nieuwe game de beste Metacritic-score krijgt? Mogelijk kun je hier op wedden in een online casino Nederland!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS