Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

De Brussels Auto Show breidt uit naar Hal 8 en biedt nu bijna 60.000m² autoplezier.

Uitgegeven door HJ van Keulen • 14 januari 2024 15:01

De Brussels Auto Show komt er snel aan en opent op woensdag 17 januari haar deuren. In de namiddag is er een Automobility Conference en daarna, voor het grote publiek, de openingsavond tussen 17.00 en 22.00 uur.

Brussels Auto Show

Het enthousiasme voor het nieuwe concept is groot. Zowel het bedrijfsleven - met meer dan 100 bedrijven en instellingen met een gevarieerd aanbod aan accessoires, tweedehandsauto’s, laadpalen, car care producten - als diverse stands zoals die van Circuit Zolder tot een expositie van Chromecars Live (met bijzondere moviecars en John Player Special F1-bolides). En van de vliegende auto Pal-V tot aan Zero Motorcycles. Ook Tricorp is van de partij met een heuse 2022 F1-auto van Haas, en het Belgische leger presenteert een F-35 simulator en een echte F16.

Maar ook het publiek komt in groten getale naar de show. Het nieuwe concept, meer gericht op autoliefhebbers dan op autokopers, slaat enorm aan. Momenteel stevent de organisatie af op bijna 70.000 verkochte tickets. Zo lijkt het erop dat bijvoorbeeld de zaterdag al snel haar maximale capaciteit zal bereiken en als eerste uitverkocht zal raken.

Bij BAS staat de auto centraal, niet alleen als vervoermiddel maar vooral als liefhebbersobject. Dat was altijd al de bedoeling van BAS, en die belofte wordt waargemaakt. En BAS is allesbehalve klein. Sterker nog, deze nieuwe show breidt vooraf al uit naar een extra hal om al het aanbod een mooie en ruime plaats te geven. Naast de vijf oorspronkelijk geplande hallen (5,6,7,9 en Patio) komt daar nu ook Hal 8 bij en strekt zich uit over bijna 60.000 vierkante meter.

Ronald van den Broek, de organisator, legt uit: "Autoclubs, autosportprofessionals, eigenaars van klassieke auto’s en motoren, eigenaars van sportieve auto’s en zelfs supercars werken mee aan een bijzondere expositie en beurs in de Brussels Expo, waar tientallen jaren de Belgische autoliefhebbers massaal naartoe gingen. De centrale plek wordt Paleis 5, waar we de Catwalk presenteren, voor het eerst op Belgische bodem. Deze publiekstrekker organiseren we al enkele jaren op onze grote indoor autoshows in Nederland en zal de mooiste hyperscars tonen, zoals een Pagani van vier miljoen, maar ook bekende sterren als Enzo Knol - ontzettend populair op Vlaamse bodem - Shmee150 met een grote schare autofans, en natuurlijk de Belgische POG die met vijf auto’s naar Paleis 5 komt. Daarnaast enkele bijzondere iconen zoals de Mustang Eleanor, maar ook zie je de finalisten van Car of The Year 2024, zoals de imposante KIA EV9, en presenteren merken als het Nederlandse Donkervoort, KTM X-Bow, MG met de primeur van de Cyberster en Smart Brabus hun nieuwste modellen op de Catwalk.

Mobiliteit en duurzaamheid - de modeterm voor andere autobeurzen in het buitenland (Duitsland kent de IAA Mobility en in Tokio is de nationale autoshow omgevormd tot Japan Mobility Show) wordt naast het grote entertainmentgehalte zeker niet vergeten bij de eerste BAS. Op het gebied van trucks en autosport tonen we in Hal 7 de meest imposante voertuigen op bijvoorbeeld waterstof en in Hal 6 is "The Pack" aanwezig met diverse motormerken op het gebied van elektrische voertuigen. Het Nederlandse bedrijf UMS uit Oss toont op een groot oppervlak innovaties op het gebied van zero emissie bouwen en vervoeren. En op donderdag vindt er weer een editie plaats van het Congres Laadinfra met enkele honderden gasten. De beurs opent op woensdag met de Automobility Conference met aansprekende sprekers en CEO’s uit de autobranche.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS