Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Stoffel Vandoorne pakt de spotlight tijdens Brussels Motor Show 2023 op stand DS Automobiles

Uitgegeven door Deni Volkers • 26 januari 2023 07:31

Het publiek op de 2023-editie van de Brussels Motor Show werd afgelopen vrijdag in vervoering gebracht. Regerend Formula E-kampioen Stoffel Vandoorne reed op spectaculaire wijze de stand van DS Automobiles op met een DS E-TENSE FE21 in de nationale kleuren van België. Dit alles om de samenwerking tussen de Belgische DS PENSKE-coureur en DS Automobiles te vieren. Vandoorne mocht op de beursvloer ook de sleutels van een unieke DS 7 E-TENSE 4X4 360 in ontvangst nemen.

Stoffel Vandoorne Formule E

De entree op de 100ste editie van de Brussels Motor Show was een ander hoogtepunt in de carrière van de E-TENSE FE21 die sinds zijn allereerste race in Rome in 2021 zegevierend is gebleken. Vandoorne rijdt met ingang van het negende Formula E-seizoen – dat van start ging op 14 januari in Mexico – voor DS Automobiles. Ter gelegenheid van die samenwerking overhandigde DS Automobiles de Belgische DS PENSKE-coureur de sleutels van een nieuwe DS 7 E-TENSE 4x4 360 in Opéra Bleu Saphir, compleet met een Stoffel Vandoorne-logo.

Stoffel Vandoorne, regerend wereldkampioen Formula E: “Ik was erg blij om op de Brussels Motor Show te zijn, en vooral om daar te komen met de DS E-TENSE FE21 in de Belgische kleuren! Er waren heel veel mensen en het is leuk om te zien dat er zoveel belangstelling is voor het Formula E-kampioenschap. Ik heb ook de sleutels gekregen van mijn nieuwe auto: een nieuwe DS7 E-TENSE 4x4 360 in Saphir Blue. Het is een zeer elegant sportief model en ik kan niet wachten om ermee de weg op te gaan.”

Eugenio Franzetti, DS Performance-directeur: “We wilden een speciaal evenement organiseren om de nieuwe samenwerking tussen DS Performance en Stoffel Vandoorne te vieren. En de Brussels Motor Show leek de ideale plaats om dat te doen, aangezien het een belangrijke beurs is. Dus maakte onze Belgische coureur – de regerend wereldkampioen Formula E – een spectaculaire entree op onze stand achter het stuur van een DS E-TENSE FE21 gehuld in de Belgische nationale kleuren. Het is een krachtig symbool voor het team, aangezien dit de auto was die het GEN2-tijdperk voor DS Automobiles afsloot met een recordaantal overwinningen en podiumplaatsen. We maakten ook van de gelegenheid gebruik om Stoffel de sleutels te geven van een nieuwe DS7 E-TENSE 4x4 360 die speciaal voor hem was gemaakt. Een unieke auto voor een unieke coureur.”

Stoffel Vandoorne DS Automobiles

DS 7 E-TENSE 4x4 360, absolute topversie

De nieuwe DS 7 E-TENSE 4x4 360, verfijnd door DS Performance, profiteert rechtstreeks van de expertise van de Franse fabrikant en de titels die zijn gewonnen in het Formula E-kampioenschap. Deze sportieve DS7 maakt gebruik van een plug-in hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 360 pk, goed voor een 0-100-tijd van slechts 5,6 seconden. Andere kenmerken van deze performanceversie zijn intelligente vierwielaandrijving, een met 15 mm verlaagde wielophanging, toegenomen spoorbreedte (+24 mm voor, +10 mm achter) en krachtiger voorste remmen met 380 mm remschijven met remklauwen met DS Performance-opdruk. De Performance-variant wordt geleverd op imposante 21-inch Brooklyn-wielen.

Zowel op de Formula E-circuits wereldwijd als op de gewone wegen kan de regerend kampioen Vandoorne nu profiteren van de nieuwste E-TENSE-technologie van DS Automobiles.

DS Automobiles

Seizoen 9 van ABB FIA Formula E

De volgende races in seizoen 9 van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap vinden plaats in Diriyah, Saoedi-Arabië, op 27 en 28 januari. DS Automobiles heeft als ambitie om nog meer titels binnen te halen. Daartoe heeft het merk een uitzonderlijk coureursduo in de vorm van regerend kampioen Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne - de enige tweevoudig wereldkampioen in de geschiedenis van deze autosportklasse.

Stoffel Vandoorne

Feiten en statistieken DS Automobiles in de Formula E:

90 races
4 kampioenstitels
15 overwinningen
44 podiumplaatsen
22 pole positions

Stoffel Vandoorne

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS