Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

BMW Art Cars Gallery in het nieuwe pitgebouw van Circuit Zandvoort tijdens de Historic Grand Prix

Uitgegeven door Peter Vader • 25 juni 2024 17:24

Tijdens het weekend van 21-23 juni werd het nieuwe pitgebouw van Circuit Zandvoort door BMW Nederland getransformeerd in een unieke pop-up art gallery ter gelegenheid van de Historic Grand Prix 2024. De multifunctionele ruimte, die tijdens de Formula 1 wordt gebruikt als pitboxen, bood onderdak aan de expositie: "BMW Art Cars × Le Mans". BMW Art Cars - drie kleine woorden die staan voor de legendarische fusie van iconische BMW-modellen als de BMW M1 of de BMW 3.0 CSL, en wereldberoemde kunstenaars van het kaliber Roy Lichtenstein, Andy Warhol en Jeff Koons. Dit jaar was het de beurt aan de kunstenaar Julie Mehretu die voor de 24 uur van Le Mans de 20ste BMW Art Car creëerde.

Circuit Zandvoort BMW Art Car foto 1 bron BMW Nederland

Unieke combinatie van kunst en autosport
Bezoekers konden zich in de BMW Art Car x Le Mans gallery verheugen op een bijzondere mix van kunst en autosport. Met aan de wanden indrukwekkende kunstwerken en foto's, terwijl de ruimte zelf werd gesierd door vier legendarische BMW-modellen, inclusief twee originele BMW Art Cars die deelnamen aan de 24 uur van Le Mans. Deze tentoonstelling bood een zeldzame kans om de fusie van auto's, autosport en kunst van dichtbij te ervaren.

Hoogtepunten van de expositie
De BMW Art Cars, bekend om hun legendarische samenwerkingsverbanden met wereldberoemde kunstenaars, waren het middelpunt van de expositie. Naast werken van grootheden zoals Roy Lichtenstein en Jeff Koons, werd ook de nieuwste aanwinst van de collectie gepresenteerd: de markante 20e editie, gecreëerd door de gerenommeerde schilder Julie Mehretu. Deze auto's, die normaal gesproken enkel in musea en op exclusieve evenementen te zien zijn, brachten een unieke artistieke dimensie naar het circuit.

Een inspirerende omgeving
De keuze voor het nieuwe pitgebouw als locatie voor deze tentoonstelling onderstreept de veelzijdigheid van Circuit Zandvoort. De moderne faciliteiten bieden een inspirerende omgeving die perfect past bij de innovatieve geest van zowel de autosport als de kunstwereld. De combinatie van de historische ambiance van de Grand Prix en de moderne kunst van BMW zorgden voor een onvergetelijke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Circuit Zandvoort BMW Art Car foto 2 bron BMW Nederland

Circuit Zandvoort BMW Art Car foto 3 bron BMW Nederland

Circuit Zandvoort BMW Art Car foto 4 bron BMW Nederland

Circuit Zandvoort BMW Art Car foto 5 bron BMW Nederland

Bron foto's: BMW NederlandBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS