Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Een Audi occasion importeren? Dit zijn je opties

Uitgegeven door HJ van Keulen • 13 juni 2024 07:30

Verlang je naar een eigen Audi? In dit artikel bekijken we de opties voor het importeren van een jonge occasion uit het buitenland. Zo race ook jij misschien binnenkort wel door de straten in je eigen Audi E-Tron.

Een Audi occasion importeren

Wel of niet importeren?
De eerste vraag die je waarschijnlijk hebt, is of het importeren van een Audi wel voordelig is. Gelukkig is dit meestal wel het geval, waarbij het natuurlijk afhangt van de auto die je wil kopen en de bijkomende kosten. Toch scheelt het bij luxere wagens vaak duizenden euro’s, waardoor je zelfs inclusief importkosten en bijtelling alsnog voordeliger uit bent. Tenminste als je ervoor kiest om je E-Tron occasion uit Duitsland te laten komen. Duitsland is namelijk een van de landen waar A-merk auto’s een stuk goedkoper zijn, inclusief een lage kilometerstand en een luxere uitrusting.

Hoe zit het met BPM?
Een vraag die vaak wordt gesteld als het gaat om het wel of niet importeren van een Audi, is het berekenen van de BPM. Je wil tenslotte zeker weten dat je echt goedkoper uit bent, aangezien de BPM bepaalt of het zinvol is om een wagen wel of niet naar Nederland te halen. Het makkelijkste om duidelijkheid te krijgen, is het aanvragen van een gratis offerte inclusief een BPM-berekening. Zo weet je precies op hoeveel de totaalprijs komt. Een andere optie is door gebruik te maken van een online BPM-calculator. Deze berekent op basis van de eerste toelating, de kilometerstand, het soort brandstof en de CO2-uitstoot hoeveel BPM je moet betalen.

Zelf of laten importeren?
Als je hebt besloten om een auto te importeren, heb je twee opties. Het eerste is het zelf importeren van de wagen, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een Audi occasion dealer. Deze deskundigen doen niet anders dan het importeren van auto's en weten dus als geen ander waar ze op moeten letten. Omdat ze veel auto’s per week naar Nederland halen, profiteren ze ook van mooie kortingen op transportkosten, waar ook jij als klant gebruik van kunt maken.

Er is ook nog een tussenweg en dit is het uit handen geven van een deel van de werkzaamheden. Je hoeft namelijk niet te kiezen voor het meest uitgebreide importpakket, maar je kunt ook gaan voor een goedkopere optie. Het basispakket is ideaal om je (letterlijk) snel op weg te helpen, zonder dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Je huidige auto inruilen?
Als je al een auto bezit, dan heb je de optie om deze in te ruilen in eigen land. Je kunt je wagen natuurlijk zelf verkopen, maar als je een auto importeert kun je ook gebruik maken van de import service. In dit geval helpen de importdeskundigen je bij het verkoopproces, wat je kunt zien als een verkoopmakelaar voor voertuigen.

Kopen of leasen?
Tot slot willen we je meegeven dat het zelfs mogelijk is om de kosten voor het importeren van een Audi te laten financieren. Dan hebben we het zowel over zakelijk als private lease, wat dus tevens een optie is voor een geďmporteerde occasion uit Duitsland.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS