Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Colombiaans talent in zee met MP Motorsport voor Spaans F4-kampioenschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 december 2022 15:01

Het Zuid-Amerikaanse talent Jerónimo Berrío Mardo heeft bij MP Motorsport getekend voor een overstap naar het Spaanse Formule 4-kampioenschap van 2023. Voor de 16-jarige Colombiaan wordt het zijn tweede Europese seizoen in de formuleauto’s. In zijn debuutjaar in de Formule 4 liet Berrío al grote vooruitgang zien.

Jerónimo Berrío Mardo Colombia

Berrío verhuist naar Spanje na een succesvol eerste seizoen in de Formule 4. Daarin werd hij zesde in het Franse kampioenschap. Het hoogtepunt kwam aan het eind van het seizoen, toen hij op Paul Ricard een zeer spannende race op zijn naam schreef. Die zege in zijn debuutseizoen volgde op een tweede plaats op Valencia en twee derde plaatsen op Spa en Magny-Cours. Die stijgende lijn onderstreept hoe goed de jonge Colombiaan overweg kon met de steile leercurve. Nu is het tijd voor een volledig seizoen in de Spaanse Formule 4. In de aanloop neemt Berrío deze winter deel aan geselecteerde UAE F4-races, wederom met MP Motorsport.

“Ik kijk er echt naar uit om bij MP Motorsport aan de slag te gaan met mijn tweede seizoen in de autosport”, aldus Berrío. “Mijn recente test met MP Motorsport op Barcelona heeft me ervan overtuigd dat een deelname aan de Spaanse Formule 4 – met een van de toonaangevende teams in dat kampioenschap – de beste voorbereiding is op mijn volgende stap op de formuleladder. Ik sta te popelen om bij het team te beginnen en ga alles geven wat ik in huis heb!”

“Jerónimo wordt een van de hoekstenen van onze Spaanse F4-bezetting van 2023, dus ik ben blij dat we hem in ons team mogen verwelkomen”, aldus MP-teammanager Sander Dorsman. “In zijn eerste seizoen in de formuleauto’s heeft hij veel belofte getoond. Wij willen hem helpen om die belofte in 2023 waar te maken. Zijn gedeeltelijke seizoen in het F4-kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten dient daarbij als verdere voorbereiding op wat vast en zeker een sterk jaar in de Spaanse Formule 4 gaat worden.”

Berrío kan terugkijken op een uitermate succesvolle carrière in de Zuid-Amerikaanse karts, voordat hij de overstap maakte naar de Formule 4 in Europa. Al in 2012-‘13 werd Berrío kampioen in de Baby Birel-categorie. Daarna veroverde hij tussen 2014 en 2018 titels en tweede plaatsen op Micro en Mini Rotax Max-niveau. Vervolgens schreef de Colombiaan ook de Panamerica Junior-klasse van 2019, de Panamerica KZ-categorie van 2021 en het Zuid-Amerikaanse DD2-kampioenschap van 2022 op zijn naam.

MP Motorsport was in 2022 onder meer erg succesvol in de FIA F2:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS