Karting • Karting Diversen

Bodean Blankenburg pakt mooie dagzege in Berghem: "Dat was echt lekker"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juni 2024 02:18

BERGHEM – Twee van de drie races won hij zaterdag op het circuit van Berghem. En daarmee ook de dagoverwinning! Stellen dat Bodean Blankenburg een goede racedag had in het Kart4Fun-kampioenschap is een understatement. De razendsnelle coureur uit Berghem was op de buitenbaan in eigen dorp de te kloppen man in de Rotax Max Junioren-klasse.

Bodean Blankenburg en pa en ma blij met zege

Tuurlijk was hij blij. De talentvolle Brabander had weer op overtuigende wijze laten zien wat hij in zijn mars heeft. En dan te bedenken dat zijn kwalificatie niet naar wens ging. “Ik kwam in verkeer en reed uiteindelijk de zesde tijd”, legde hij uit.

Het feit dat de coureur van topteam SR Solutions daarover teleurgesteld was zei impliciet veel over zijn verwachtingen en daarmee over zijn zelfvertrouwen. Dat bleek in de eerste race ook meer dan terecht. Bodean liet een superieure snelheid zien en bekroonde een mini-inhaalrace met de overwinning. “Dat was echt lekker na die kwalificatie”, zei hij.

“In de tweede race ging het ook goed, en ben ik weer eerste geworden. De derde race ging wat minder. Ik ben ingehaald en ben vijfde geworden.” Daarvan baalde hij. Begrijpelijk, als sportman. Bovendien had hij in de eerste twee races getoond dat hij de juiste snelheid had om te kunnen winnen, maar over drie manches won hij het dagklassement.

Niettemin was winst in twee van de drie races en de dagzege een uitstekende bevestiging van zijn sublieme vorm. Het liet zien dat Bodean de overstap van de Rotax Minimax-klasse, waarin hij vorig seizoen nog uitkwam, naar de Junioren heel goed heeft verteerd.

Bodean: “Een junior-kart is wel heel anders dan een Minimax-kart. Het is ook moeilijk. Het is een grote stap. Een Junior-kart is veel zwaarder, maar ik ben er best snel aan gewend geraakt.” Zijn team heeft hem goed geholpen bij de overstap. “SR Solutions is een echt goed team. Het geeft me veel goede tips waardoor ik veel sneller ga. Ik vind het ook gewoon een fijn team.”

Al op zesjarige leeftijd raakte Bodean verslingerd aan het karten. “Toen ging ik naar de indoorbaan in Uden. Ik vond het die eerste keer eigenlijk nog niet zo leuk, maar de tweede keer wel. Het was spannend en snel, het zorgde voor adrenaline en ik wilde steeds vaker karten. Eerst reed ik in een Honda Cadet. Daar heb ik drie keer op gereden en daarna ben ik overgestapt op een Micromax-kart. Daarna drie jaar Minimax en nu rijd ik dus bij de Junioren.”

start Rotax Max Junior Bodean pakt de kop

Inmiddels is zijn sport veel meer dan een hobby. Bodean doet er alles aan om zo goed mogelijk te presteren. Daarom rijdt hij dit seizoen een omvangrijk programma. Zo rijdt hij behalve het Kart4Fun-kampioenschap ook het NK, dat uit acht raceweekends bestaat. Daar rijdt hij ook al goede races en laat zich van voren zien. Verder rijdt hij een race uit het NXT-kampioenschap en straks, aan het eind van het seizoen misschien ook nog de BNL Golden Trophy.

Zijn volgende race staat gepland op het circuit van Kerpen in Duitsland. Daar verschijnt hij op de baan voor de vijfde ronde van het Nederlands Kampioenschap van Chrono Karting. Bodean keek er al naar uit. “Ik vind het een leuke baan, omdat hij veel bochten heeft. Dat vind ik leuk. Eén ding staat voor hem vast, waar hij ook rijdt: “Ik wil altijd zoveel mogelijk winnen!”

Bodean Blankenburg bedankt zijn ouders, Scott Swart, Bas Ossewaarde van Spill Control Rental uit Breda, iedereen bij het team van SR Solution, Jacco van Dijk voor de goede motoren en al zijn sponsoren:

Steiger-huren.com
Six Feet Under Tattoo
EBT Kart Parts
Spill Control Rental
SR Solution
JvD Power

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS