Karting • Karting Diversen

Christiaan de Kleijn pakt in DKM veel punten voor titelstrijd: "Ik sta nu vijfde met nog drie race te gaan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 juni 2024 01:16

WACKERSDORF - Christiaan de Kleijn heeft een prima weekeinde achter de rug in het DKM-kampioenschap. De negentienjarige karter uit Bosch en Duin werd negende in de finale van de KZ2-klasse tijdens de derde ronde van de titelstrijd. In de races daarvoor was hij steevast in de top vijf te vinden. En dat leverde hem veel punten op voor het kampioenschap.

Christiaan de Kleijn DKM

“Het ging niet heel verkeerd”, zei Christiaan die toch niet helemaal tevreden was. “De finale ging namelijk net iets minder. De kart stond niet helemaal lekker en ik werd negende. Het is niet slecht, maar ik had er meer van gehoopt.”

Dat was begrijpelijk, want zijn weekeinde op het Duitse circuit begon uitstekend. Tijdens de trainingen was de snelheid goed en in een regenachtige kwalificatie op zaterdag snelde de rijder van topteam CRG Holland knap naar de derde tijd. “Dat was goed. Daarna had ik ook een goede snelheid in de eerste heat. Die reden we op een droge baan en ik werd vierde. Vanaf P3 gestart ben ik dus wel een plekje teruggevallen, maar de snelheid was wel goed. Daar was ik blij mee.”

In de eveneens droge heat twee als derde gestart werd Christiaan, die in de hoogste KZ2-klasse (DSKM) uitkomt, opnieuw derde. “Ook nu was de snelheid echt goed. Helaas was iemand vooral in het begin net iets sneller dan ik. Bij mij duurde het iets langer om op een echt goede snelheid te komen. Misschien was de bandenspanning net iets te laag.”

Op zondag mocht Christiaan de superheat op plek vier starten. En werd uiteindelijk vijfde. “Het was een beetje hetzelfde verhaal als tijdens de twee eerste heats. Het duurde weer net iets te lang voordat ik goed op snelheid was. Uiteindelijk heb ik wel de snelste raceronde gereden. Daarover was ik wel tevreden.”

In de finale mocht Christiaan van P5 starten, maar in de openingsfase van de race werd duidelijk dat de kart niet op de baan lag zoals de snelle Utrechter wilde. “De kart gleed. Iedereen had nieuwe banden. Dat zou eigenlijk meer grip moeten geven, maar de kart lag dus een stuk minder. Ik maakte daardoor in de tiende ronde een foutje, raakte naast de baan en dat kostte me drie plekken in de ronde daarna. Ik had vuil op de banden en de rest van de race op de negende plek gereden.”

Christiaan de Kleijn

Hoewel dat resultaat niet representatief was voor zijn daadwerkelijke snelheid, had hij door de uitstekende heats veel punten voor het kampioenschap gepakt. Christiaan: “Dat is zeker niet verkeerd. Ik sta nu vijfde met nog drie raceweekends te gaan. De nummer één staat echt ver weg, maar de top drie zou nog mogelijk kunnen zijn.”

Zijn volgende race is al dit weekeinde. Dan rijdt Christiaan een race van het Italiaans kampioenschap op het circuit van Val Vibrata. “Dat is vooral een trainingswedstrijd voor het EK die op dezelfde baan wordt verreden. Ik heb er nog nooit gereden. Ik ben benieuwd!”

Christiaan bedankt zijn monteur Raimo, Jeroen Kramp, Michel Vacirca, zijn ouders en familie, iedereen bij CRG Holland en zijn sponsoren.

Christiaan wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
Fornhese BV Import-Export Trucks
Erkende verhuizers Brenen.nl
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein
Cultuurtechniek H.G. van Dorresteijn B.V

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS