Karting • Karting Diversen

Christiaan de Kleijn en de status-quo na de start DKM-races: “Het was lastig inhalen op Ampfing"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 mei 2024 11:30

AMPFING – Christiaan de Kleijn heeft tijdens de tweede ronde van het DKM in Duitsland een goede snelheid getoond. De negentienjarige karter uit Bosch en Duin, die in 2022 nog kampioen werd in het DKM bij de DSKC-klasse, snelde op het circuit van Ampfing naar de achtste plek in de DSKM-categorie van de KZ2-klasse.

Christiaan de Kleijn


Christiaan gaf toe dat hij qua resultaat wat meer had verwacht van het weekeinde op de Zuid-Duitse piste. “De snelheid was wel goed. Maar de resultaten waren niet helemaal wat ik ervan gehoopt had”, bekende hij. “Het was lastig inhalen op Ampfing. Bij de start win of verlies je een paar plekken en daar blijft het bij. Daarna blijft iedereen op dezelfde plek rijden.”

Tijdens de trainingen was de snelheid nog niet wat die zijn moest. Maar na het nodige afstelwerk van zijn monteurs bij zijn team CRG Holland had hij voor de kwalificatie al een aanzienlijk beter tempo. Christiaan: “In de kwalificatie eindigde ik op tweetienden van een seconde van de rijder op pole. Dat was al een stuk beter, maar wel te weinig.”

Want de competitie in het DKM is zo pittig dat die tweetienden betekende dat hij de negende tijd had gereden. En omdat het lastig inhalen is in Ampfing, wist Christiaan dat de races pittig zouden worden. Hij eindigde zijn eerste heat op de achtste plek en de tweede heat op de negende plek. Ook in de Superheat werd hij negende.

“Door de resultaten in de eerste twee heats mocht ik de finale starten als negende. Ik had een goede start, maar ik zat klem in de eerste bocht. Daardoor verloor ik een positie.” En toen werd plots met de rode vlag gezwaaid. Diverse rijders waren gecrasht en de race werd gestaakt. De herstart liet daarna lang op zich wachten.

Christiaan: “Eerst mochten de DSKC-rijders (de andere KZ2-categorie, red.) hun finale rijden. Daarna zijn wij als DSKM-rijders opnieuw gestart.” Ook deze keer was de snelle Utrechter goed weg. In de eerste bocht schoof hij een plekje naar voren op. “En dat was het”, zei Christiaan. “Ik reed de rest van de race op de achtste plek en ben dus ook achtste geworden.”

Christiaan de Kleijn CRG KZ


In ieder geval had hij in Ampfing weer de nodige ervaring opgedaan én had hij zijn raceritme vastgehouden. Dat is belangrijk met het oog op de derde ronde van het DKM-kampioenschap. Die wordt op 14, 15 en 16 juni gehouden op het circuit van Wackersdorf.

“Ik hoop daar weer mee te doen om de podiumplaatsen. Ik ging er vorig jaar met het WK ook heel hard. Ik vind het een leuke baan om te rijden. Hij heeft mooie bochten, de baan is groot en lang. Het is een echte kartbaan!” Foto's Fast-Media/Björn Niemann

Christiaan de Kleijn bedankt zijn monteur Raimo, Jeroen Kramp, Michel Vacirca, zijn ouders en familie, iedereen bij CRG Holland en zijn sponsoren.

Christiaan wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
Fornhese BV Import-Export Trucks
Erkende verhuizers Brenen.nl
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein
Cultuurtechniek H.G. van Dorresteijn B.V

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS