Autosport BE • Belgian Rally Championship

Cédric Cherain en Damien Withers zetten de jacht in op de titel in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2024

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 februari 2024 22:48

Eind 2023 wonnen Cédric Cherain en Damien Withers aan het stuur van een Hyundai i20 N Rally2 van de formatie BMA de Spa Rally, de finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023. Ze deden dat na een foutloos parcours, waardoor de motivatie om in 2024 het verhaal verder te zetten bij alle betrokken partijen enorm groot was, niet in het minst bij Hyundai Motorsport Customer Racing. Ditmaal is de nationale titel dan ook het doel!

Cédric Cherain Hyundai i20 N Rally2

Vanaf de Rally van Haspengouw, op zaterdag 24 februari, zetten Cédric Cherain en Damien Withers hun jacht op de Belgische rallykroon in. De omgeving is bekend, met een Hyundai i20 N Rally2 van het team BMA van Bernard Munster en dat bovendien met de steun van Hyundai Motorsport Customer Racing!

“Sinds enige tijd zijn de banden tussen Hyundai Motorsport Customer Racing en het team BMA erg aangehaald , aldus Benoit Nogier, de verantwoordelijke van de afdeling Customer Racing van de Koreaanse autobouwer. Afgelopen jaar zagen we Cédric Cherain voor het eerst aan het stuur van een i20 N Rally2, en de resultaten waren veelbelovend, getuige de zeges in de TAC Rally, de Rally of Bertrix en in de Spa Rally, met een titel van vicekampioen als kers op de taart. We hebben dan ook besloten om de samenwerking met BMA en Cédric Cherain nog intenser te maken. Het doel is dan ook erg duidelijk: met name de nationale titel in België. Daarom heeft Hyundai Motorsport Customer Racing besloten om Cédric te ondersteunen. In de komende dagen volgen gelijkaardige berichten in diverse Europese landen en België maakt duidelijk deel uit van die politiek.”

Met de steun van Hyundai Motorsport Customer Racing, Kroon-Oil en La Meuse - onder andere -, toont Cédric Cherain zich erg gemotiveerd om zijn jarenlange ervaring in het Belgian Rally Championship in een nationale titel om te zetten…

“We gaan aan zeven wedstrijden van het Kroon-Oil BRC in de Division 1 deelnemen en we starten ook in de TAC Rally, een wedstrijd op de kalender van de Division 2. We wonnen die wedstrijd vorig jaar”, vertelt Cédric Cherain. “Onze partner Kroon-Oil vraagt ook dat we in één van de grootste rally van Nederland starten. Dat maakt dat we een indrukwekkend programma van negen wedstrijden in de agenda hebben staan en dat uiteraard steeds met de Hyundai i20 N Rally2. Met Damien, ben ik dan ook erg blij met deze kans en we zijn vast besloten om dat vertrouwen in resultaten om te zetten.”

Voor het seizoen 2024 kan Cédric Cherain ook rekenen op een versterkte samenwerking met Kroon-Oil, een bedrijf waarvan de naam ook aan het Belgian Rally Championship verbonden blijft. “Onze samenwerking met de enthousiaste entourage van Cédric Cherain en Hyundai Motorsport Customer Racing ligt in het verlengde van wat er al met het Kroon-Oil BRC bereikt is, aldus Leon Ten Hove, Marketing Manager van Kroon-Oil B.V. Wij zijn verheugd om met onze producten en expertise bij te kunnen dragen aan de hoge ambities van het team. De doelstellingen en professionaliteit van dit team, maar ook van Hyundai Motorsport Customer Racing, sluiten perfect bij de ambities van Kroon-Oil aan: streven naar perfectie en topprestaties! We kijken ernaar uit om het team gedurende het seizoen vooruitgang te zien boeken, met deze veelbelovende auto en zijn ongelooflijke lay-out! ”

Aan de start van de Rally van Haspengouw zullen Cédric Cherain en Damien Withers een Hyundai i20 N Rally2 hebben die identiek is aan die van de Spa Rally 2023. Verdere technische ontwikkelingen aan de wagen worden in de loop van april verwacht.

“Het is onze ambitie om 2024 op dezelfde manier aan te pakken als het voorbije seizoen 2023 , vertelt Bernard Munster, hoofd van het team BMA. Gedurende het afgelopen seizoen zijn Cédric en ik erin geslaagd om de auto beter aan te passen aan de Belgische wedstrijden. Vanaf de Rallye de Wallonie zullen er wijzigingen aan de motor zijn, maar ook aan de ophanging en de differentiëlen. Dat moet ons vertrouwen geven zodat we in staat zijn om de titel te pakken... "

“We doen er alles aan om het seizoen zo professioneel mogelijk aan te pakken, met als doel wedstrijden voor Hyundai te winnen , vervolgt de rallyrijder uit Luik. BMA en ik hebben veel lessen uit vorig seizoen getrokken en we hebben heel wat zaken geoptimaliseerd. Optimisme is dus aan de orde van de dag en Damien en ik kijken uit naar de start van de Rally van Haspengouw. ”

De eerste wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2024 vindt in de regio Sint-Truiden plaats, op de typische wegen van Haspengouw.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS