Autosport BE • Belgian Rally Championship

Ardenne Rally Festival: Eerste dag tussen Vresse-sur-Semois en Orchimont meer dan de moeite waard

Uitgegeven door HJ van Keulen • 28 maart 2024 10:00

Met drie passages op de demoritten van Vresse-sur-Semois en Orchimont wordt de vrijdagetappe van het Ardenne Rally Festival meer dan de moeite waard. Het is niet alleen een uitstekende gelegenheid om de eerste lijnen uit te zetten, maar ook om de fans meteen volop van het spektakel te laten genieten.

Ardenne Rally Festival Vresse-sur-Semois en Orchimont

De bolides die tot de start zijn toegelaten beginnen om 9 uur ’s ochtends aan de allereerste editie van het Ardenne Rally Festival, met een eerste passage over het podium… alvorens een paar honderd meter verder aan de eerste demorit te beginnen! DG Sport had een gezellig evenement beloofd, en met de eerste rit vlak na het podium kunnen de toeschouwers tegelijk van de gemoedelijke sfeer in het centrum van Vresse als van het spektakel van de iconische rallywagens genieten…

Voor deze opener kreeg het Ardenne Rally Festival een rit van 6,04 km mee, met een klim richting Conrad, gevolgd door een afdaling richting Membre. Een interessant tracé, dat alle deelnemers de kans geeft om zich onmiddellijk helemaal in de sfeer onder te dompelen!

Ardenne Rally Festival Vresse-sur-Semois en Orchimont

De tweede proef van de dag is tevens ook de langste van de week: Orchimont is immers 14,09 km lang. De start bestaat uit een showgedeelte, twee rondjes rond de kerk van Nafraiture, waar bovendien een drankstandje is geplaatst! Daarna gaat het richting Orchimont, vooraleer richting de voet van de beroemde helling van Bellefontaine wordt afgedaald. Eens de klim is afgewerkt, leidt het tracé de deelnemers richting Petit-Fays, met een finish bij het binnenrijden van Monceau-en-Ardenne. In totaal zullen de deelnemers die dag zowat 60 kilometer demorit afleggen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS