Karting • Rotax Euro

Bruno Mulders stuurt zijn nieuwe OTK-kart naar ijzersterk podium in Adria: "Mijn beste resultaat ooit in de Euro"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juni 2021 20:02 • Print artikel

ADRIA – Zijn overstap naar een nieuw kartmerk en kartteam hebben Bruno Mulders een boost gegeven. De dertienjarige coureur uit Bosch en Duin werd afgelopen weekeinde knap tweede tijdens de tweede ronde van de Rotax Max Challenge Euro Trophy. Op het circuit van Adria liet hij in de Junioren-klasse het hele weekeinde een super-pace zien. Dat resulteerde erin dat hij in de beide finales tweede werd en dat hij in de tweede finale de snelste raceronde reed.

Bruno Mulders JJ Racing Rotax Max Challenge Euro Trophy

Als je één conclusie kunt trekken naar aanleiding van het optreden van Bruno, dan is het wel dat hij dit jaar weer een stuk sterker is geworden. Ga maar na: de tweedejaars junior werd afgelopen weekeinde in zijn groep tweede in de kwalificatie, won twee heats en werd tweede in beide finales. Cijfers om trots op te zijn, al was het maar omdat het zijn beste optreden in de Rotax Max Junioren-klasse tot dusver is. Het was dan ook een opgetogen Bruno die zijn verhaal deed.

“Het hele weekend verliep lekker. Nu sta ik tweede in het Europees kampioenschap, dus dat is helemaal mooi”, zei Bruno. “Mijn zelfvertrouwen is erg goed nu.” Dat komt door de combinatie van heel hard trainen in de winter, een nieuw team en een nieuwe kart. Bruno rijdt nu op een OTK-kart bij het topteam JJ Racing. En dat bevalt hem uitstekend.

“JJ Racing is een groot team; we waren met vier junioren in Adria. Zo konden we goed de juiste afstelling vinden. En onze motortuner Jacco van Dijk heeft de motoren erg goed voor elkaar, dus dat is ook top. In het team gebruiken we natuurlijk ook data en videobeelden. Daar heb ik veel aan.”

Zeker met een nieuwe kart is die informatie goud waard, zei Bruno. “De OTK ligt vrij. Ik vind hem ook wat makkelijker rijden. Ik ben er echt blij mee. Als je normaal wat agressiever rijdt, is dat wel even wennen. Dat duurde wel een paar races. In Adria ging het nu echt lekker. Ik had een goed gevoel over de kart. Ik ben ook iets relaxter gaan rijden.”

Na prima trainingen kreeg de getalenteerde Utrechter in de kwalificatie de bevestiging dat hij op de goede weg is. Hij reed de tweede tijd in zijn groep. “Daardoor had ik een mooie startpositie op de eerste rij.” Een flinke sprong voorwaarts ten opzichte van de EK-ronde op het circuit van Adria van vorig jaar. “Dat was mijn eerste keer op het circuit. Toen werd ik zevende of achtste.”

Nadat hij in de heats twee keer had gewonnen en een keer tweede was geworden, mocht Bruno zondag in de eerste finale starten als tweede. “Zoals in alle heats en dat was steeds erg goed gegaan. Ik begon dus zelfverzekerd aan de finale. Mijn teamgenoot Kaï en ik kwamen als de nummer één en twee uit de eerste bocht. We hadden toen al een gaatje waardoor we een stukje konden wegrijden.”

Uiteindelijk kwam hij als tweede over de finish gedenderd. “Ik was superblij. Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar voor de punten was dit heel goed. Het is mijn beste resultaat ooit in de Euro.”

In de tweede finale mocht Bruno weer als tweede starten. Opnieuw reed hij samen met Kaï weg. “Ik kon lang bij hem in de buurt blijven, maar aan het eind maakte hij een klein verschil; op de finish was dat zes tienden van een seconde. Voor het team was het weer een een-twee. Ik was er echt wel blij mee. De volgende EK-race ga ik er weer vol tegenaan.”

Bruno Mulders podium Rotax Max Challenge Euro Trophy Adria

Al wil hij dan natuurlijk op de bovenste trede van het podium staan. Die race wordt van 16 tot en met 18 juli gehouden op het circuit van Mülsen in Duitsland. “Ik heb er nog nooit gereden. Ik weet alleen dat het een heel lang recht stuk heeft. Ik ga er vol voor.” Voordat het zover is, rijdt hij eerst nog de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap op circuit De Landsard. “Ik kan niet wachten om weer te gaan racen!”

Bruno Mulders wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door #Socialdatabase, NA Invest, Nemaco, Holdinga Matthijsen Kraak, Liverbird, en UNN Personeel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS