Karting • GK4 Kartseries

Bergman Race Support houdt niet van de olympische gedachte: “Wij willen altijd winnen”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 november 2021 01:15

LIEMPDE – Pas dit jaar begonnen in de kartsport en nu al succesvol: Bergman Race Support uit Liempde. Met Wout Hoffmans heeft het team de kampioen in de GK4 Kart Series afgeleverd in de IAME X30 Junior nationaal-klasse en met Mattiz Meerschaut pakte het de tweede plaats in het kampioenschap. Tel daarbij op de goed presterende rijders Roy Bergman in de IAME X30 Senior-klasse en Nigel Hendricks in de IAME X30 Junior-klasse en je kunt spreken van een raketstart voor de Brabantse equipe. Die bewijst zo en passant dat haar Oberon Racing Kart een topproduct is, maar ook dat ze haar materiaal uitstekend voor elkaar heeft.

Bergman Race Support uit Liempde

Bergman Race Support is het team van Peter en zoon Roy Bergman. “Het team werd in eerste instantie opgericht voor Roy om zijn activiteiten in de kartsport te ondersteunen en om zich te kunnen ontwikkelen als manager van zijn eigen team. Toen de plannen in een eerdere samenwerking niet meer strookten met onze eigen ideeën, is Bergman Race Support ontstaan. We hadden een andere eigen visie en wilden zelfstandig opereren en de ideeën uitvoeren”, legt Peter uit. “Vandaar zijn onze wegen zijn gescheiden en zijn we het zelf gaan doen. Roy doet de data en de rijdersbegeleiding. KZ-coureur Jesse Smeets begeleidt daarnaast de rijders in hun totale ontwikkeling.”

Nigel Hendricks ging gelijktijdig mee over en Wout Hoffmans versterkte kort na de start het team. Peter: “We zijn begonnen tijdens de eerste ronde van de GK4 Kart Series, begin april. In eerste instantie had Wout (die in de Junior nationaal-klasse uitkomt, red.) een motor van ons gehuurd. Dat ging goed. Wout won meteen de eerste wedstrijd en Nigel vond meteen ook zijn weg naar boven. Mattiz zit sinds juli bij het team en ook hem zie je groeien met als hoogtepunt zijn eerste overwinning afgelopen weekend. De rust in het team met goede samenwerking en mentale ondersteuning werkt gewoon.”

Bergman Racing Support

De vader van Wout Hoffmans is vol lof over Bergman Race Support (BRS). Zijn zoon werd na een indrukwekkend seizoen kampioen. “Ik kende Peter niet, maar na het eerste telefoontje voelde het meteen goed”, aldus Hoffmans senior. “Dan begin je samen ergens aan en merk je dat de begeleiding gewoon super is. Zowel op technisch-, rijvaardigheids- als mentaal vlak. Ik loop al wat jaren mee in de karting en de autosport en weet wel een beetje waar ik het over heb.”

Inmiddels is ook Annabel Brian aangesloten bij Bergman Race Support. Zij pakte in Genk tijdens de afgelopen GK4-race in de IAME X30 Junioren gelijk een podium net als teamgenoot Nigel Hendricks en onderstreepte het succes van de equipe Bergman Race Support.

Het team bestaat nu uit vijf coureurs. Voor volgend jaar hoopt het team het GK4-kampioenschap, het NK IAME, de IAME Benelux Series en de IAME Euro Series te gaan rijden.

Er kunnen nog rijders bij komen, want de equipe heeft plaats voor zes rijders per kampioenschap. “Dat kunnen er zes in de GK4 zijn, maar het kunnen er ook zes in het NK IAME zijn. We hebben dus toch wel behoorlijk wat ruimte, mede door de gloednieuwe, ruime tent”, zegt Peter, eigenaar van Autoschade Vught.

Peter is de motorbouwer bij het team. Dat zijn krachtbronnen bommetjes zijn, bewijzen zijn rijders wel met hun podiumresultaten. “Ik heb veel technische kennis. Motoren, versnellingsbakken. Ik heb motoren gebouwd voor autocross, offroad racing, rallycross en karting. We weten hoe het moet. Wout heeft dit seizoen elke wedstrijd in de GK4 gewonnen en is nu al kampioen.”

Peter is zelf ook volop bij het team betrokken, maar het doel is dat Roy het helemaal zelfstandig gaat doen. “Ik hoef ook niet zo nodig op de voorgrond te staan. Het gaat om Roy en zijn prestaties in het team en met de rijders. Karten is zijn lust en zijn leven.”

De nadruk ligt door de gedrevenheid van BRS vol op presteren. “De olympische gedachte kennen wij niet. Het gaat bij ons om het winnen en we doen er heel veel aan om dat te bereiken. Ik probeer mensen om me heen te krijgen die echt verstand van zaken hebben. Zo kun je je onderscheiden. Bijvoorbeeld met ex-rijders die als monteur zijn gestart. Zij staan op de monteursbrug, volgen de rijder constant. Met de juiste visie is dat een gouden combinatie.”

Roy Bergman

Met Oberon verwacht Bergman de komende jaren de nodige stappen te kunnen blijven maken in de ontwikkeling van het team. “Oberon werk op de juiste manier. Men luistert naar de klanten. We hebben korte lijntjes met de fabriek. Dat werkt heel prettig.”

Wil je eens testen of is je interesse gewekt? Voor informatie kun je contact opnemen via info@bergmanracesupport.nl of via telefoonnummer 0031 - 6 - 22 910 082. Bergman Race Support verwelkomt je graag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS