Formule 1

Alpine laat kanshebber voor post van het jaar vallen na 'dubbele inhaalactie op Verstappen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 maart 2024 08:04

Het is misschien al tijd om de inzendingen voor social media-post van het jaar te sluiten dankzij de reactie van Alpine op een zware dag voor Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Australië.

 BWT Alpine F1 Team #F1


Aanvankelijk leek het erop dat het voor Verstappen business as usual zou worden in het ground effect-tijdperk van de Formule 1. Hij claimde poleposition op Albert Park, kwam goed van de lijn om de leiding te behouden en dat wordt meestal gevolgd door een verdwijning aan de horizon. Maar dat was deze keer niet het geval.

Sainz hield de druk op Verstappen en na een schuiver van de Red Bull-coureur door bocht 7 in de tweede ronde, maakte Sainz van de gelegenheid gebruik om door te stoten richting leider Verstappen in bocht 9. Het werd echter al snel duidelijk dat Verstappen een groot probleem had, want er kwam rook uit zijn rechter achterrem, waardoor hij al snel langszij kwam.

Daardoor kwamen ook de overige 17 coureurs voorbij de drievoudig wereldkampioen, waaronder de Alpines. De Franse outfit had tot nu toe weinig om over te juichen in 2024, maar deze teleurstelling veranderde in een epische post. "DOUBLE OVERTAKE ON VERSTAPPEN," postte het team op hun X-account.

Alpine was helaas ver verwijderd van de racewinst in Australië. Pierre Gasly kwam als P13 over de streep en Esteban Ocon als P16, terwijl hun zoektocht naar hun eerste punt van het seizoen doorgaat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS