Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

WTCC Zolder: Gabriele Tarquini is beste verdediger en wint

Uitgegeven door Stijn Vermeulen • 24 april 2011 12:49


ZOLDER - De Italiaan Gabriele Tarquini is erin geslaagd de hegemonie van Chevrolet te doorbreken. De Italiaan verdedigde zich met hand en tand in zijn Seat en kwam uiteindelijk verdiend als winnaar over de streep van de tweede WTCC-race dit weekend in Zolder. De Zwitserse Chevrolet-coureur Alain Menu werd tweede, de Portugese ex-F1 rijder Tiago Monteiro derde.

Na het forfait van onder meer Fredy Barth en Tom Coronel zag de startgrid er iets anders uit. Tarquini mocht op pole starten en slaagde er bij de start ook in om deze positie te behouden. Ondanks verwoede pogingen van de Brit Rob Huff lukte het Tarquini telkens om voor te blijven. Na een tiental ronden lukte het Huff om eindelijk langs de Italiaan te raken bij het opgaan van de Sacramentsheuvel, maar de twee raakten mekaar nadien tamelijk hard waardoor de Chevy schade opliep. De Britse kampioenschapsleider wist uiteindelijk toch nog als zesde over de streep te komen. Het wordt ook afwachten of er nog een straf gaat komen voor Tarquini, dan wel dat het als race-incident beschouwd zal worden.

Rob Huff: "Gabriele was zeer traag in de chicanes, en op een bepaald moment raakte ik eindelijk naast hem bij het uitkomen van de tweede chicane. Helaas moest ik zo ver naar buiten dat het circuit ophield, en ik geen ander oplossing had dan het gras. Wanneer ik de wagen terug onder controle had, kwam ik plots in aanraking met Gabriele. Jammer."

Ondertussen was de Chevrolet van Yvan Muller al uit de wedstrijd verdwenen met problemen, en ook de Deen Kristian Poulsen stond al aan de zijlijn na een harde crash bij het afdalen van Sacramentsheuvel in de eerste ronde. Poulsen werd in zijn BMW duidelijk aangetikt door de Seat van Tiago Monteiro, dus ook hier wordt afwachten of er sancties gaan komen.

Vooraan bleef Gabriele Tarquini gewoon aan de leiding, met Alain Menu achter zich. Menu probeerde nog enkele keren om langs de Italiaan te raken, maar nam uiteindelijk vrede met een tweede plaats. Tiago Monteiro bleef derde op minder dan een seconde van de winnaar. Darryl O'Young was de beste in de Yokohama Trophy met een knappe vierde plek algemeen, voor Michel Nykjaer in zijn Seat.


Gabriele Tarquini: "Ik had zeer veel geluk om op pole te kunnen starten in de tweede race, ook al zat mijn pace niet zo ver van die van de Chevy's. Mijn auto was niet echt beschadigd na de aanraking met Rob, en ik had eigenlijk al van in het begin een heel goede wagen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS