Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Lynk and Co Cyan Racing schrijft vier auto's in voor de KUMHO FIA TCR World Tour 2024

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 15 april 2024 12:01

Regerend wereldkampioen Lynk & Co Cyan Racing heeft vier Lynk & Co 03 TCR-raceauto's van de nieuwste generatie ingeschreven voor het KUMHO FIA TCR World Tour-seizoen 2024.

Lynk & Co Cyan Racing

"We zijn er trots op dat we dit jaar aan ons negende opeenvolgende seizoen in de wereldtoerwagens kunnen beginnen, waarbij ons doel vastbesloten is de titel van ons team te verdedigen en de coureurstitel terug naar huis te brengen", aldus Fredrik Wahlén, teammanager van Cyan Racing.

"We zijn blij om te zien dat de TCR World Tour de FIA-status verkrijgt en we twijfelen er niet aan dat het kampioenschap dit jaar nog competitiever zal zijn, een uitdaging die elk teamlid van Cyan Racing verder motiveert."

De vier coureurs voor de FIA TCR World Tour 2024 vertegenwoordigen de meest succesvolle line-up van het kampioenschap met in totaal drie wereldtitels en meerdere overwinningen in de wereldtoerwagenrace. De line-up bestaat uit tweevoudig wereldkampioen toerwagens Yann Ehrlacher, wereldkampioen 2017 Thed Björk en meerdere winnaars van de wereldtoerwagenraces Santiago Urrutia en Ma Qing Hua.

“Ik ben er trots op dat ik Lynk & Co Cyan Racing mag blijven vertegenwoordigen in de TCR World Tour. Ik ben voor 2024 net zo gemotiveerd als voor mijn eerste seizoen bij het team in 2019. We hebben een sterk pakket met de Lynk & Co 03 TCR en ik voel me zeker klaar voor de komende uitdagingen”, aldus Yann Ehrlacher.

“Ik vind het geweldig om aan mijn 13e seizoen bij het team te beginnen en onze succesvolle run samen voort te zetten. Ik ben geïnspireerd door de motivatie en toewijding van iedereen om onze teamtitel te verdedigen en de titel van de coureur terug te brengen. We hebben een goed laagseizoen achter de rug met de voorbereidingen voor het komende seizoen en ik ben er meer dan klaar voor", aldus Thed Björk.

“Ik ben super enthousiast om terug te zijn voor mijn vijfde seizoen bij Cyan Racing en ik tel de dagen af om weer te gaan racen. Het zal een heel uitdagend seizoen worden met veel nieuwe circuits en concurrenten, maar ik weet dat iedereen in het team heel hard gewerkt heeft om zich buiten het seizoen te verbeteren en ik heb een goed gevoel", aldus Santiago Urrutia.

“Ik ben er trots op dat ik Lynk & Co Cyan Racing mag blijven vertegenwoordigen in de TCR World Tour en ik ben vooral enthousiast over dit seizoen nu we terugkeren naar het racen in mijn thuisland China. Mijn doel is duidelijk gericht op vooruitgang in het klassement dit jaar. We gaan dit jaar aan de slag en verdedigen de teamtitel, en ik ben ervan overtuigd dat we het in ons hebben om precies dat te doen", aldus Ma Qing Hua.

Cyan Racing keert terug naar de KUMHO FIA TCR World Tour, die erkenning heeft gekregen van de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) voor 2024, als regerend teamwereldkampioen na een succesvol seizoen 2023 dat resulteerde in de zesde wereldtitel van het toerwagenteam van het team in slechts zeven jaar.

"Het trackrecord van Cyan Racing over de afgelopen zeven jaar is uniek en we zijn verheugd om ze aan een nieuw seizoen te zien beginnen in de KUMHO FIA TCR World Tour", aldus Alexander Murdzevski Schedvin, hoofd van Geely Group Motorsport. "We kijken ernaar uit om onze steun aan hun werk met de Lynk & Co 03 TCR van Geely Group Motorsport voort te zetten, in het toppunt van de wereldtoercompetitie."

Het KUMHO FIA TCR World Tour-seizoen 2024 begint op 19 en 21 april in Vallelunga in Italië.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS