Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

WTCR: Girolami wint eerste race in Pau, Tom Coronel klimt naar boven en scoort punten

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 mei 2022 15:33

Néstor Girolami en Esteban Guerrieri kwamen als teamgenoten als eerste over de finish tijdens de eerste WTCR-race van het seizoen op het zuid-Franse circuit van Pau. De coureurs van het ALL-INKL.COM Münnich Motorsport team konden bij de start direct weglopen over het 15 bochten tellende circuit.

Nestor Girolami

Girolami ving de race aan als eerste en kon in zijn Honda Civic Type R TCR goed wegkomen. Ook Guerrieri die naast de Argentijn op de grid stond kon netjes wegrijden van het veld achter hem. De Fransman Yvan Muller completeerde het podium in zijn Lynnk & Co.

Girolami is ontzettend blij met de overwinning: "Wat een manier om het seizoen te beginnen. Allereerst dank aan het team dat fantastisch werk heeft geleverd. We hebben gisteren een geweldige prestatie neergezet en we hebben de klus geklaard in de eerste race. Het belangrijkste was het begin. Met Esteban konden we gelijk beginnen, ik naderde de eerste bocht met een marge. Daarna zorgden we voor de degradatie van de banden, want op dit circuit kan het bij deze temperatuur en het soms raken van de stoepranden een probleem zijn. Ik probeerde de kerbstones zoveel mogelijk te vermijden.” De Argentijnse Honda-coureur vergelijkt de overwinning in Pau met winnen op de Nordschleife of Macau.

Ditmaal nog geen groot succes voor Tom Coronel. Waar hij vorig weekend bij de TCR Europe in Portimão op het podium moest hij bij de eerste race van het WTCR genoegen nemen met P11. Dit overigens wel nadat hij vanaf de achttiende positie moest starten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS