Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Recordaantal inschrijvingen voor NASCAR Whelen Euro Series met oud-profwielrenner Tom Boonen aan de start

Uitgegeven door Dirk Kempen • 16 maart 2018 17:34 • Print artikel

De NASCAR Whelen Euro Series heeft een mooi seizoen in het voor uitzicht. Maar liefst 30 auto's staan ingeschreven voor het seizoen van de Europese NASCAR klasse.

Zoals eerder gemeld op RaceXpress.nl staat het Nederlandse Hendriks Motorsport aan de start met één bolide, voor Loris Hezemans. Het Vlaamse Braxx Racing breidt uit naar drie auto's. Marc Goossens deelt zijn stockcar met voormalig profwielrenner Tom Boonen. Jerry de Weerdt en Pedro Bonnet hebben ieder een eigen auto voor de Elite 1 en Elite 2 klasse. Slechts één team lijkt niet terug te komen in de klasse. Motorsport 98, het team van Eric De Doncker, lijkt voorlopig niet terug te komen.

Het is nu ook duidelijk dat de klasse afscheid neemt van Michelin als bandenleverancier. Een ander merk binnen het Michelin concern neemt het stokje over. BFGoodrich is nu vooral bekend is om haar off-road banden, heeft het merk ook ervaring op het circuit. Al jaren leveren ze banden voor de Amerikaanse MX-5 Cup en lokale raceklassen.

De NASCAR Whelen Euro Series start haar seizoen op 8 en 9 april. De klasse heeft haar traditionele seizoensstart op Circuit Ricardo Tormo, nabij Valencia.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS