Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

NASCAR Whelen Euro Series in de startblokken voor de eerste race van 2017 + ENTRY LIST

Uitgegeven door Dirk Kempen • 5 april 2017 16:23 • Print artikel

Voor de vierde achtereenvolgende keer start de NASCAR Whelen Euro Series haar seizoen op Circuit Ricardo-Tormo nabij Valencia. Op de deelnemerslijst staan maar liefst 28 auto's.


Tussen de rijders en teams zijn veel bekende namen die nu het gehele seizoen terugkomen. Voormalig F1-coureur Alex Caffi reed in 2016 een gedeelte van de races. Zijn Alex Caffi Motorsports zet twee auto's in. Voormalig GP2-rijders Borja Garcia en Rodolfo Gonzalez. Garcia wisselde in 2016 vaak van team, met wisselende resultaten. Gonzalez is nieuw in de raceklasse, zijn meest recente ervaring komt uit 2015 toen hij in de IndyCar Series reed. Een andere terugkerende naam is Scuderia Giudici. Het team van Gianni en Claudio Giudici is niet zonder controverse. Na een incident op Raceway Venray in 2016 werd het team de rest van het seizoen verbannen uit de klasse.

Opvallend is ook dat tweevoudig kampioen Lucas Lasserre terugkomt. De kampioen van 2009 en 2010 ging na een periode in GT's met pensioen eind 2014 maar keert nu terug. Een van de nieuwe teams op de lijst is Racers Motorsport. Dit team is ontstaan uit een fusie van Italiaanse teams Vict Motorsport en Double T. De beiden teams hadden vorig jaar vijf auto's aan de start. Dit aantal is nu teruggebracht naar drie auto's.

Na Valencia gaat het NASCAR circus naar Brands Hatch op 10 en 11 juni. Op 15 en 16 juli komen de spectaculaire stock cars naar Raceway Venray.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS