Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

NASCAR-sterren laaiend enthousiast over Euro Series + FOTO'S

Uitgegeven door Dirk Kempen • 24 januari 2017 06:27 • Print artikel

Voor de zevende, achtereenvolgende, keer kwam de NASCAR Whelen Euro Series in actie tijdens de Race of Champions in Miami. Dit keer was het voor het eerst dat de auto's op Amerikaanse bodem reden, in het Marlins Park, Miami. De Franse NASCAR Whelen Euro Series organisatie verscheepten vier auto's naar Miami voor de Race of Champions. Organisator Jerome Galpin en tweevoudig kampioen Anthony Kumpen verzorgden de afstelling van de auto's.Onder de deelnemers kwamen NASCAR Cup Series kampioenen Kyle (2015) en Kurt Busch (2004) in actie. De gebroeders Busch waren laaiend enthousiast over de Europese NASCAR-auto. Kurt en Kyle groeiden op in Las Vegas waar ze hun race-carrière begonnen op de Las Vegas Bullring. Op deze halve mijls oval raceten zij Late-model Stockcars. De Europese NASCAR-auto deed de Busch Brothers denken aan deze tijd. "De auto deed me denken aan de Late-model van vroeger. De auto remt en stuurt als een Stockcar. Deze baan is ook goed geschikt voor de auto," aldus Kyle. "Het was erg leuk om met deze auto's te rijden," vervolgde Kurt. "Het is leuk om de auto's te vergelijken met onze Cup Series auto's. Het doet ons erg denken aan vroeger."


Naast Kurt en Kyle Busch kwamen ook andere stercoureurs in actie. Travis Pastrana, Scott Speed, Alexander Rossi, Petter Solberg, Pascal Wehrlein, Tom Kristensen, David Coulthard, Stefan Rzandzinski en Ryan Hunter-Reay waren de andere rijders in de auto's. Het hoogtepunt met de Europese NASCAR auto's was de race tussen David Coulthard en Kurt Busch. Busch versloeg de voormalig Formule 1-coureur met een voorsprong van slechts 0,0048 seconde. Een ander hoogtepunt was de race tussen Indy 500 winnaar Hunter-Reay en Rzandzinski. De Amerikaan werd verslagen door Rzadzinski, die een talentenwedstrijd heeft gewonnen voor deelname aan de ROC.

De Europese NASCAR auto's gaan nu terug naar Frankrijk. Op 10 februari en 3 maart worden de eerste seizoenstests gereden op het Franse Fontenay le Comte. Het raceseizoen start op 8 en 9 april in Valencia.

Race Of Champions 2017

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS