Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Marc Goossens en Jerry de Weerdt klaar voor nieuwe seizoen Euro NASCAR

Uitgegeven door Dirk Kempen • 2 april 2017 13:12 • Print artikel

Vorig seizoen maakte de Belgische vedette Marc Goossens zijn debuut in de NASCAR Whelen Euro Series. Voor Braxx Racing, het team van eigenaar/coureur Jerry de Weerdt, was dit voor het eerst dat er twee auto's ingezet werden. Het beviel zo goed dat beiden in 2017 terugkeren.


Binnen Braxx Racing zijn er een aantal dingen verandert. "We hebben een nieuwe auto," sprak De Weerdt tegenover RaceXpress.nl. "Het chassis kwam uit 2009 en heeft veel te lijden gehad en was echt aan vervanging toe." Zijn verwachting voor komend seizoen is duidelijk. "Het rijdersveld is van hoog niveau, het zal zwaar worden," sloot de Belg af. "Op Valencia na zal ik proberen om alle races aan de start te staan," sprak Goossens. "Ik vind NASCAR echt een leuk kampioenschap," vervolgde de 47-jarige Belg. "De auto's zijn gelijkwaardig en de sprint races zorgen voor veel actie."


"Maandag vertrekken we vanuit Antwerpen naar Valencia voor de eerste race van ons seizoen," sprak De Weerdt tegenover Racexpress.nl. "Helaas kan ik er niet bij zijn," vulde Marc Goossens aan. "De race valt gelijktijdig met de Sports Car Grand Prix of Long Beach." Goossens rijdt ook in het WeatherTech SportsCar Championship met Renger van der Zande.

Braxx Racing heeft een vol seizoen voor de boeg. Eigenaar De Weerdt rijdt ook in de LMV8 Oval Series op Raceway Venray. De eerste races voor dit kampioenschap worden verreden op 16 april.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS