Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Jong Pools talent voor DF1 Racing in NASCAR Whelen Euro Series

Uitgegeven door Dirk Kempen • 15 maart 2017 09:54 • Print artikel

Top GT4-rijder Maciej Dreszer voegt zich bij het NASCAR Whelen Euro Series veld voor 2017. De 20-jarige Pool heeft getekend bij DF1 Racing. Dreszer wordt de eerste Poolse coureur sinds 1991 die in een NASCAR klasse rijdt.


Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Dreszer een aantal titels gewonnen. In 2014 won hij de Toyota GT86 Cup klasse in het VLN kampioenschap. Een jaar later werd Dreszer de teamgenoot van de Nederlandse Stephane Kox. Het duo won de Belgische BMW M235i Cup. Samen met Peter Kox, Dennis Retera en Jos Menten won het vijftal de BMW M235i Cup klasse in de 24 uur van Zolder. Voor 2016 ging Dreszer weer een stap omhoog, ditmaal in de GT4 European Series. Bij het door Reiter Engineering ondersteunde RYS Team Hohenberg won het Poolse talent de eerste race van de seizoensfinale in Zandvoort.

Het Oostenrijkse DF1 Racing reed in 2016 een gedeelte van het seizoen met, onder andere, Freddie Hunt en Mathias Lauda. Voor 2017 rijdt Dreszer in een van de auto's. Dreszer testte de auto recent op het Italiaanse circuit Franciacorta. Op 15 en 16 juli komt het Poolse talent in actie in Nederland. Het NASCAR circus strijkt dat weekeinde neer op Raceway Venray.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS