Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

FOTO: Toyota Supra ‘back on track’: deelname NASCAR Xfinity Series vanaf 2019

Uitgegeven door Johan Vis • 8 juli 2018 17:38 • Print artikel

De Toyota Supra keert terug naar het circuit. Vanaf 2019 verschijnt de Toyota NASCAR Supra aan de start van de zwaarbevochten races van de NASCAR Xfinity Series (NXS). De Toyota NASCAR Supra vervangt de Camry waarmee Toyota sinds 2007 deelneemt.

Toyota Supra ‘back on track’: deelname NASCAR Xfinity Series vanaf 2019

Toyota heeft de NASCAR Supra op 5 juli 2018 gepresenteerd op International Speedway in Daytona Beach, Florida waar de 18de editie van de NASCAR Cup Series en de 16de ronde van de NASCAR Xfinity Series plaats gaan vinden. De Toyota NASCAR Supra beleeft zijn circuitdebuut op zaterdag 16 februari 2019.

Toyota Supra ‘back on track’: deelname NASCAR Xfinity Series vanaf 2019

Drie Toyota modellen in NASCAR-series
De NASCAR Supra is ontwikkeld door Toyota Racing Development (TRD) uit Salisbury (North Carolina) en Calty Design Research, Inc. (Calty) in Newport Beach (Californië). Toyota neemt deel aan alle drie de NASCAR-series. In 2019 is dat voor het eerst met drie modellen: een Camry voor de Monster Energy NASCAR Cup Series (MENCS), een Tundra in de NASCAR Camping World Truck Series (NCWTS) en een Supra in NXS Series.

Toyota Supra ‘back on track’: deelname NASCAR Xfinity Series vanaf 2019

GR Supra Racing Concept
Eerdere generaties van de Supra waren bijzonder succesvol in de autosport. De productie van de laatste generatie werd in 2002 beëindigd. Maar de Supra keert terug. In maart 2018 op de Autosalon van Genčve presenteerde Toyota de spectaculaire GR Supra Racing Concept, geďnspireerd op Toyota’s iconische sportauto en een voorbode van een Supra die op de openbare weg én vooral op het circuit topprestaties zal leveren.

Supra succesvol in autosport
Toyota hoopt het autosportsucces van de Supra met de nieuwe editie voort te zetten. Met de Supra wist Toyota onder meer jarenlang het Japanse GT-kampioenschap te domineren en de harten van vele racefans te veroveren. De vierde generatie Supra won de GT500-klasse van het GT-kampioenschap (tegenwoordig Super GT) maar liefst vier keer en in de jaren negentig deed de Supra twee keer mee aan de 24 uur van Le Mans.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS