Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Ex-Supercar Challenge coureur Schultis stapt in NASCAR Whelen Euro Series

Uitgegeven door Dirk Kempen • 14 maart 2017 09:48 • Print artikel

De Duitse coureur Mirco Schultis is een ervaren gentleman-rijder in diverse raceklassen. Voor de Nederlandse fans werd Schultis bekend als coureur van de Panoz GTS in de Dutch Supercar Challenge rond 2008. Later werd de 49-jarige rijder teamgenoot van Renger van der Zande in het United SportsCar Championship.


Schultis reed afgelopen seizoen voor het eerst in de NASCAR Whelen Euro Series. Met Van der Zande in de Elite 1 klasse en Schultis in de Elite 2 klasse had het duo een auto gehuurd bij Alex Caffi Motorsports. Hoewel het debuut niet zonder problemen verliep, hadden de coureurs veel plezier. Schultis heeft nu zijn eigen auto aangeschaft. Organisator Team FJ bouwde voor hem de 50e stock car voor de NASCAR Whelen Euro Series.

"In Zolder voelde ik me echt onderdeel van het NASCAR circus," sprak Schultis. "De auto is erg leuk om mee te rijden, ik kan niet wachten om goede resultaten neer te zetten met deze 50e auto." Schultis, actief met zijn team MishuMotors, debuteerde de auto tijdens een test. Diverse rijders testten begin maar op het Italiaanse Franciacorta.

Een landgenoot van Schultis, Patrick Simon, wordt de tweede rijder van het team. Of ook Renger van der Zande nog een keer aan de start verschijnt is niet bekend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS