Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Euro NASCAR alumnus naar hoogste NASCAR klasse in de Verenigde Staten!

Uitgegeven door Dirk Kempen • 18 juni 2017 17:19 • Print artikel

De IsraŽliŽr Alon Day wordt de eerste coureur die de stap maakt van de NASCAR Whelen Euro Series naar de NASCAR Monster Energy Cup. De 25-jarige coureur rijdt op Sonoma voor het eerst in de hoogste NASCAR klasse. Op het Californische circuit maakt hij zijn debuut bij BK Racing in een Toyota Camry.

null
Diverse NASCAR Whelen Euro Series coureurs hebben inmiddels ervaring opgedaan in Amerikaanse NASCAR klassen. In februari reed de Belg Anthony Kumpen nog in de NASCAR Xfinity Series, tweede klasse van de NASCAR kampioenschappen. Alon Day debuteerde in 2015 in de Europese NASCAR klasse. Nadat hij tweede werd in het kampioenschap, en de prijs voor beste rookie won, werd de ex-FIA GT rijder opgenomen in het NASCAR talentenprogramma.

Als onderdeel van het NASCAR talentenprogramma deed de rijder ervaring op in de Verenigde Staten. Zijn debuut kwam op New Hampshire Motor Speedway in de NASCAR Camping World Truck Series, de derde klasse van de NASCAR serie. Hierna volgde twee races in de Xfinity Series, en de seizoensfinale van de Truck Series. Day maakte indruk op Mid-Ohio Sportscar Course. In lastige omstandigheden reed hij lang in de top vijf, maar door een technisch mankement viel hij terug naar de dertiende plaats.

null
Het team waar Day in de hoogste NASCAR klasse debuteert heeft veel ervaring. BK Racing werd gestart in 2012 en heeft inmiddels meer dan 400 NASCAR races gereden. Sonoma is op 25 juni het eerste reguliere circuit waar de NASCAR klasse dit seizoen rijdt. Verschillende teams huren specialisten op dit gebied, waaronder Day.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS